onsdag 27. marts 2024 14:23

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

Efter en lang, kold og våd vinter med masser af snak om obligatoriske vinterdæk eller ej, så er foråret endelig ved at være på vej.

Jeg er sikker på, at I også kan høre fuglene om morgenen og mærke, hvordan luften stille og roligt bliver varmere.

Personligt er jeg også ved at varme op til vores generalforsamling i ITD, som finder sted i Nyborg i weekenden den 13. og 14. april.

Det plejer at være både hyggeligt og interessant at være til generalforsamling, og det er jeg overbevist om, at det også bliver i år. Fristen for tilmelding er overskredet, men hvis der nu er nogen af jer, der finder ud af, at I gerne vil med alligevel, så tag fat i vores dygtige medarbejdere i Medlemsservice, så skal de nok hjælpe jer videre.

På den noget mere alvorlige front, så hører vi fra vores kilder i København, at en ny dieselafgift er lige på trapperne. Nu skal jeg ikke male fanden på væggen, men jeg kan godt blive bekymret for, hvad politikerne denne gang finder på i den grønne omstillings navn.

Vores transportminister Thomas Danielsen har været ude og sige, at branchen bliver kompenseret for en dieselafgift ved at man så nedsætter den kommende kilometerafgift tilsvarende.

Hvis det er tilfældet, så er det da altid noget, at man ikke lægger nye økonomiske byrder på vognmændenes skuldre, udover dem man allerede har vedtaget og så lige huske politikerne på, at kilometerafgiften er planlagt til at være stigende over en årrække, så reduktionerne i dieselafgiften skal vel så naturligvis sænkes tilsvarende!

Til gengæld har jeg svært ved at se, hvorfor vi skal stå med yderligere administration og bureaukrati og to forskellige afgifter. Jeg støtter bestemt ikke yderligere afgifter til branchen, og da slet ikke, når vi oveni den ekstra økonomiske byrde så også får flere regler og systemer at forholde sig til.

Bureaukrati koster penge til administrative medarbejdere eller til de erhvervsdrivende, der skal sidde og bruge fritiden på at tilfredsstille myndighedernes krav til pseudoarbejde – dokumentationskrav, indberetninger, procedurer osv., osv. Kreativiteten er stor, når det handler om at finde nye krav, vi kan spilde tiden med.

Men som sagt, så venter vi fortsat på, at regeringen melder noget ud på området – så indtil da må vi trykke tommelfingre og håbe på det bedste.

Det er hårde tider for erhvervet, men jeg ved også, at vi er kommet gennem kriser før, gennem hårdt arbejde og sammenhold. Derfor vil jeg afslutningsvis også komme med en opfordring til, at vi som branche ikke siger ja til arbejde, der dumper priserne. Selvom jeg sagtens kan forstå, at der kan være behov for hurtig likviditet, må vi ikke acceptere faldende priser for vores arbejde. Alt tyder på, at vi kan se frem mod stigende udgifter, og når det sker, så må vi ikke samtidig stå med en dårligere indtjening – for så er det først, det går galt.

Jeg håber at se rigtig mange af jer i Nyborg den 13. og 14. april.SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >