tirsdag 19. september 2017 14:18

Polen kræver flere produkter indberettet i toldsystem

Fra den 22. september 2017 skal flere vegetabilske olier samt visse typer fedt og olier af animalsk oprindelse indberettes til det polske toldsystem SENT.

Polen sætter nu endnu flere produkter på listen over ”sensitive produkter”, som fra den 22. september 2017 skal indberettes til det polske toldsystem SENT. Vegetabilske olier samt visse typer fedt og olier af animalsk oprindelse kommer nu på listen og risikerer samtidig at skulle eskorteres af en polsk følgebil, hvis de polske myndigheder ved grænsen vurderer, der er en risiko ved transporten.

 

De polske told- og skattemyndigheder stiller krav om, at transport af "sensitivt" gods til og fra samt gennem Polen skal indberettes i et elektronisk register. Det betyder, at transportørerne skal udfylde oplysninger om hver enkelt transport samt holde registreringerne opdateret. Hvis det ikke sker, så falder den polske bødehammer.

 

Polen har udvidet listen over ”sensitive produkter”, så den nu også omfatter forskellige vegetabilske olier under CN-numrene 1507-1517.

 

Krav om følgebil

ITD har tidligere meldt ud, at de polske myndigheder kan stille krav om følgebil ved transport af både punktafgiftspligtige og ikke-punktafgiftspligtige varer, hvis disse vurderes at kunne bruges som brændsel eller brændstof. Dette krav gælder ifølge de polske myndigheder også, når olien er beregnet til fødevareindustrien, men hvorvidt transporten pålægges at ledsages af en følgebil vil være en vurdering fra myndighederne for den specifikke transport.

 

ITD er i kontakt med IRU, den internationale vognmandsorganisation, som er dialog med EU-Kommissionen om de nye polske procedurer. ITD har gjort opmærksom på, at reglerne medfører en øget administrativ byrde for transportvirksomhederne, og at virksomhederne ikke på forhånd kan vide, hvilke transporter der pålægges et krav om følgebil.

 

Læs mere om de polske regler her:

 

http://www.itd.dk/nyheder/itd-medlemsinfo/2017/polen-kraever-anmeldelse-af-sensitive-produkter/

 

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
tirsdag 30. juli 2024

Affaldstilsyn

I 2025 træder ny lovgivning i kraft, der skal styrke tilsynet med virksomheders sortering og håndtering af affald. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for din virksomhed, uanset om du producerer affald, er indberetter af affaldsdata, transporterer affald til et affaldsforbrændingsanlæg eller er importør eller eksportør af affald.

Affaldstilsyn >
mandag 29. juli 2024

Polen udvider SENT-systemet fra 2025

Det polske overvågningssystem SENT udvides den 1. januar 2025 til at omfatte alle ikke-EU-transportører, der udfører international transport, og EU-transportører, der udfører cabotage i Polen. Disse virksomheder skal fra næste år anmelde deres transporter i SENT. I dag gælder overvågningssystemet SENT kun for såkaldte ”sensitive varer”.

Polen udvider SENT-systemet fra 2025 >
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >