tirsdag 13. november 2018 13:13

ITD: Fælles EU-regler om NOx-snyd er den rigtige vej at gå

Transport-, bygnings- og boligministeren og miljø- og fødevareministeren opfordrer Europa-Kommissionen til at arbejde for fælles EU-regler, der skal hindre svindel med forureningsbegrænsende udstyr i lastbiler. ITD bakker op om initiativet og vil også understøtte forslaget i Bruxelles.

Ministrene ønsker med henvendelsen til Kommissionen at udarbejde fælles retningslinjer for EU-medlemslandene inden for blandt andet salg af udstyr, der kan anvendes til snyd med NOx-udledningen og en fælles indsats med vejsidekontroller af lastbiler. Ifølge ITD vil en koordineret og målrettet indsats på området styrke myndighedernes mulighed for at komme problemet til livs. 

 

- Vi tager som brancheorganisation på det kraftigste afstand fra enhver form for ulovlig manipulation med NOx-renseudstyret, uanset om det foregår herhjemme eller på de europæiske landeveje. Snyd og manipulation er til skade for både miljøet og konkurrencesituationen i hele transportsektoren. Derfor giver det god mening med en fælles europæisk indsats mod de virksomheder, som bevidst omgår reglerne, siger Lasse Kristoffersen, politisk konsulent i ITD.

 

Herhjemme har vi allerede skærpet lovgivningen. Folketinget vedtog sidste år en ny lov, der forhøjer bødeniveauet i Danmark for manipulation med det forureningsbegrænsende udstyr. ITD ser tiltaget om at arbejde for fælles EU-regler som en helt naturlig og rigtig opfølgning. 

 

Se ministeriets pressemeddelelse her: https://www.trm.dk/da/nyheder/2018/ministre-opfordrer-til-faelles-euregler-om-noxsnyd

SENESTE ITD NYT
mandag 26. august 2024

Husk ændringer i Eurovignetten fra 2025

Fra 2025 træder Danmark ud af Eurovignette-samarbejdet. Det medfører nogle ændringer, særligt for danske lastbiler, som kører i Holland, Sverige eller Luxembourg.

Husk ændringer i Eurovignetten fra 2025 >
onsdag 21. august 2024

Affaldsdatasystem fornyes

Miljøstyrelsen afholder den 22. august 2024 et webinar, hvor der gives en status på udviklingen af et nyt system til indberetning af affaldsdata.

Affaldsdatasystem fornyes >
tirsdag 20. august 2024

Kørselsforbud i september 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i september 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i september 2024 >