fredag 26. oktober 2018 16:02

ITD og Daimler/Mercedes-Benz drøftede fremtidens lastbiler

ITD besøgte fredag Daimlers hovedkontor i Stuttgart. På mødet deltog Christoph Behrendt, Head of Daimler Trucks Strategic Projects, Jens Tittel, administrerende direktør for Mercedes-Benz Trucks i Danmark og Sverige samt Mikael Voigt, Product and Marketing Manager for Mercedes-Benz Trucks i Danmark. Under besøget var der fokus på fremtidens lastbiler, innovation og nye teknologier. Daimler/Mercedes-Benz præsenterede også deres nyeste bud på en fremtidssikret lastbil.

Daimler/Mercedes-Benz er en af de globalt førende lastbilproducenter. ITD besøgte fredag virksomheden i Stuttgart, og på mødet var der stor fokus på temaer som førerløse lastbiler og connectivity, hvor Daimler/Mercedes-Benz præsenterede deres perspektiver på, hvordan man i fremtiden vil kunne sikre maksimal udnyttelse af lastbilerne.


Hvis man i fremtiden skal kunne rekruttere den nødvendige arbejdskraft til erhvervet, bliver det afgørende, at chaufførerne tilbydes en god arbejdsplads. Daimler/Mercedes-Benz præsenterede på mødet deres nye generation af ”Actros”, hvor de netop har arbejdet meget med komforten for chaufførerne. Daimler/Mercedes-Benz delte også sine visioner omkring eldrevne lastbiler som et vigtigt redskab til at nå fremtidens CO2-mål. 

- Vi står overfor en enorm teknologisk transformation både, hvad angår selve lastbilen og alle økosystemerne omkring transport og logistik. Daimler/Mercedes-Benz er tydeligt meget langt fremme i deres forsknings- og udviklingsarbejde, hvor innovation, digitalisering, komfort, miljø og sikkerhed inddrages, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

På billedet ses fra venstre: Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD’s politiske afdeling, Jens Tittel, administrerende direktør for Mercedes-Benz Trucks i Danmark og Sverige, Carina Christensen, administrerende direktør i ITD og Christoph Behrendt, Head of Daimler Trucks Strategic Projects.

 

Foto: ITD

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 30. juli 2024

Affaldstilsyn

I 2025 træder ny lovgivning i kraft, der skal styrke tilsynet med virksomheders sortering og håndtering af affald. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for din virksomhed, uanset om du producerer affald, er indberetter af affaldsdata, transporterer affald til et affaldsforbrændingsanlæg eller er importør eller eksportør af affald.

Affaldstilsyn >
mandag 29. juli 2024

Polen udvider SENT-systemet fra 2025

Det polske overvågningssystem SENT udvides den 1. januar 2025 til at omfatte alle ikke-EU-transportører, der udfører international transport, og EU-transportører, der udfører cabotage i Polen. Disse virksomheder skal fra næste år anmelde deres transporter i SENT. I dag gælder overvågningssystemet SENT kun for såkaldte ”sensitive varer”.

Polen udvider SENT-systemet fra 2025 >
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >