onsdag 26. september 2018 10:35

ITD: Ærgerligt at Energistyrelsen udskyder planlagt frekvensauktion

Grundet uforudsete forhold, som Energistyrelsen endnu ikke kan redegøre for, bliver den planlagte auktion for de tre frekvensbånd, som 5G-netværket skal køre i, udskudt på ubestemt tid. Det ærgrer ITD, da udrulningen af 5G netop har stor betydning for udviklingen af fremtidens transport- og logistiksektor.

Efter planen skulle auktionen over de tre frekvensbånd 700 MHz, 900 MHz og 2.300 MHz, som 5G-netværket skal køre i, have været afholdt tirsdag den 25. september 2018. Tre teleselskaber stod klar til at byde på båndene, men dagen før auktionen meddelte Energistyrelsen, at man grundet uforudsete forhold var nødt til at aflyse.

- Udbygningen af 5G-netværket får stor betydning for fremtidens transport- og logistiksektor, hvor det er en vigtig brik i forhold til lager og logistik og implementeringen af selvkørende biler og intelligente transportsystemer. Vi havde derfor set frem til, at auktionen blev gennemført, så etableringen af 5G-netværket kan komme i gang. Derfor ærgrer det os naturligvis, at det hele nu bliver forsinket, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

ITD følger udrulningen af 5G meget tæt, da der i transporterhvervet er store forventninger til nye forretningsmuligheder inden for 5G-teknologi. Herudover ventes auktionerne over frekvenserne at indbringe rigtig mange penge, og ITD ser gerne, at provenuet anvendes til sikring af den digitale infrastruktur.

- I ITD mener vi, at provenuet fra de forestående frekvensauktioner bør øremærkes til at dække efterslæbet i den digitale infrastruktur. Det er en fremsynet investering, som også foreslås af regeringens digitale vækstpanel. Vi foreslår konkret, at man satser på tests og afprøvninger – både på selvkørende lastbiler, i sensorteknologier og i dataanvendelse til bedre Business Intelligence, slutter Carina Christensen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 30. juli 2024

Affaldstilsyn

I 2025 træder ny lovgivning i kraft, der skal styrke tilsynet med virksomheders sortering og håndtering af affald. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for din virksomhed, uanset om du producerer affald, er indberetter af affaldsdata, transporterer affald til et affaldsforbrændingsanlæg eller er importør eller eksportør af affald.

Affaldstilsyn >
mandag 29. juli 2024

Polen udvider SENT-systemet fra 2025

Det polske overvågningssystem SENT udvides den 1. januar 2025 til at omfatte alle ikke-EU-transportører, der udfører international transport, og EU-transportører, der udfører cabotage i Polen. Disse virksomheder skal fra næste år anmelde deres transporter i SENT. I dag gælder overvågningssystemet SENT kun for såkaldte ”sensitive varer”.

Polen udvider SENT-systemet fra 2025 >
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >