torsdag 04. oktober 2018 15:42

Ros til regeringen for at bebude ny masterplan for infrastrukturen

ITD har længe efterspurgt en fremtidssikret masterplan for infrastrukturinvesteringer i Danmark. Nu ser det ud til, at ønsket går i opfyldelse. Statsminister Lars Løkke Rasmussen løftede den 2. oktober 2018 sløret for, at regeringen inden for overskuelig fremtid er klar til at præsentere en ny infrastrukturplan. ITD roser udmeldingen og glæder sig til det forestående forhandlingsforløb.

Det er i år 10 år siden, at Infrastrukturkommissionen præsenterede deres samlede strategiplan for håndtering af de langsigtede udfordringer for transportinfrastrukturen i Danmark. I 2009 indgik et bredt flertal af Folketingets partier en aftale om den danske transportpolitik med konkrete bane- og vejprojekter for op mod 100 milliarder kroner. Tiden er nu inde til, at der udarbejdes en ny, ambitiøs og ikke mindst langsigtet plan, som tager højde for de massive infrastrukturelle udfordringer, Danmark står med nu og i de kommende mange år.

 

- I ITD vil vi gerne kvittere for statsministerens udmelding om, at der er en langsigtet infrastrukturplan på vej. Det har vi længe efterspurgt, og vi håber, at den bliver lige så ambitiøs som den foregående. For os er det vigtigt, at den nye plan bliver både visionær og langsigtet, samtidig med at den løser Danmarks vigtige trængselsudfordringer, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

I samme sammenhæng sagde finansminister Kristian Jensen på et åbent samråd i Transportudvalget onsdag, at regeringen vil foretrække at prioritere veje og broer frem for baner og skinner. Finansministeren sagde også, at regeringen fremadrettet er åben over for at se på delvis brugerbetaling.

 

- Det er glædeligt, at finansministeren klart melder ud, at regeringen i sit kommende infrastrukturudspil vil prioritere veje og broer. Vi bemærker også, at regeringen denne gang – i modsætning til tidligere – er åben for delvis brugerfinansiering. Det bliver meget interessante drøftelser om fremtidens danske infrastruktur, og vi glæder os til at bidrage til arbejdet, siger Carina Christensen.

 

SENESTE ITD NYT
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >