torsdag 27. september 2018 07:33

Transportministeren tager første spadestik til ny Storstrømsbro

I dag, torsdag den 27. september 2018, tager transportminister Ole Birk Olesen det første spadestik på byggeriet af den nye Storstrømsbro, der bliver Danmarks tredjestørste bro efter Storebæltsbroen og Øresundsbroen. ITD glæder sig over, at det store projekt nu går i gang, og ser frem til, at en ny moderne bro, der lever op til fremtidens trafikkrav, åbner for biltrafikken i 2022.

Bygningen af en ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø, har været på tegnebrættet siden 2013, hvor det blev besluttet at igangsætte arbejdet med en ny kombineret vej- og jernbanebro med cykel- og gangsti. Nu går byggeriet af den nye bro for alvor i gang, og det ventes, at den står klar for biltrafik i 2022 og for tog i 2023.

 

- I ITD glæder vi os på transporterhvervets vegne, hver gang der bliver taget initiativer, der forbedrer infrastruktur og fremkommelighed. Når Femern Bælt-forbindelsen til Tyskland en gang åbner, vil mængden af trafik stige markant, og derfor er det i allerhøjeste grad fornuftigt, at man er på forkant med situationen og har etableret en bro, der har kapacitet til fremtiden, siger Anders Jessen, politisk chefkonsulent i ITD.

 

Når man har besluttet at bygge en helt ny Storstrømsbro, skyldes det, at den gamle bro fra 1937 ikke vil kunne holde til den øgede jernbanegodstrafik, der ventes, når Femern Bælt-forbindelsen åbner. Herudover er broen i en så dårlig stand, at det vil kræve omfattende arbejde at renovere den, og det vil ikke kunne betale sig.

 

Den gamle Storstrømsbro var i over 30 år verdens længste bro over hav. Den nye bro bliver lige knap fire kilometer lang og dermed lidt længere end den gamle. Først når den nye bro står klar til at tage imod trafikken, vil den gamle Storstrømsbro blive revet ned. Den proces ventes at tage to år og vil blive et af verdens største betonnedrivningsprojekter.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 30. juli 2024

Affaldstilsyn

I 2025 træder ny lovgivning i kraft, der skal styrke tilsynet med virksomheders sortering og håndtering af affald. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for din virksomhed, uanset om du producerer affald, er indberetter af affaldsdata, transporterer affald til et affaldsforbrændingsanlæg eller er importør eller eksportør af affald.

Affaldstilsyn >
mandag 29. juli 2024

Polen udvider SENT-systemet fra 2025

Det polske overvågningssystem SENT udvides den 1. januar 2025 til at omfatte alle ikke-EU-transportører, der udfører international transport, og EU-transportører, der udfører cabotage i Polen. Disse virksomheder skal fra næste år anmelde deres transporter i SENT. I dag gælder overvågningssystemet SENT kun for såkaldte ”sensitive varer”.

Polen udvider SENT-systemet fra 2025 >
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >