tirsdag 11. juni 2019 12:57

ITD: Hold vågent øje med PostNord når aftalen om befordringspligten skal genforhandles

Ved udgangen af 2019 udløber den treårige aftale om PostNord Danmarks befordringspligt med staten, og aftalen skal igen i udbud. ITD vil opfordre den kommende regering til at holde skarpt øje med PostNord under forhandlingerne om en aftale, så det forhindres, at nye statstilskud til opretholdelse af befordringspligten bliver misbrugt til at underminere de danske vognmandsvirksomheder, der er under hårdt pres fra det statsstøttede PostNord.

PostNord Danmarks aftale med staten om befordringspligt udløber i 2019, og forhandlingerne om en ny aftale er allerede i gang. Der venter derfor den kommende regering en stor og vigtig opgave med at sikre, at en ny aftale om befordringspligten bliver så transparent som muligt.

- Det er afgørende, at den nye aftale om befordringspligten dæmmer op for PostNords mulighed for den form for konkurrenceforvridende adfærd, som vi i transportbranchen desværre har været vidne til de seneste år. Det har store konsekvenser for erhvervet, og statsstøtte til befordringspligten må og skal ikke kunne anvendes til at dumpe priserne på markedet for varer og stykgods, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

ITD har klaget til EU-Kommissionen og EU-Domstolen over ulovlig og konkurrenceforvridende statsstøtte til PostNord Danmark og PostNord Logistics A/S, og her har EU-Kommissionen for kort tid siden indledt en tilbundsgående undersøgelse af de resterende kapitalindskud.

- I ITD afventer vi Kommissionens afgørelse med spænding, og vi følger derfor også forhandlingerne om en ny aftale om befordringspligten tæt. Det vil have vidtrækkende konsekvenser for vores erhverv, hvis situationen gentager sig, og vi vil derfor appellere til den nye regering om at lytte til transportbranchen i denne sag, siger Carina Christensen.

SENESTE ITD NYT
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >