onsdag 20. marts 2019 13:54

Praktiske ledere har fået kursusbevis

Ledere fra transport- og logistikbranchen har med stor succes afsluttet Praktisk Lederuddannelse, og de fik forleden overrakt deres diplom for veludført uddannelse.

Forleden fik et nyt hold ledere fra transport- og logistikbranchen diplom for at have afsluttet Praktisk Lederuddannelse. Foto: ITD

 

Et nyt hold ledere fra transport- og logistikbranchen har med stor succes afsluttet Praktisk Lederuddannelse, der er afviklet over 15 kursusdage hos IBC på Innovationsfabrikken i Kolding. Her har kursisterne gennem teori og praktiske cases lært nye værktøjer og metoder til at blive bedre ledere i deres hverdag.

 

Uddannelsen, der er udviklet af ITD i samarbejde med Danske Speditører samt IBC Kurser og Konsulenthus, sætter fokus på de særlige ledelsesudfordringer og behov, der er i transport- og logistikerhvervet, og der er særligt fokus på at fastholde og motivere medarbejdere.

 

- Kursisterne ser nu frem til at komme hjem i egen virksomhed og arbejde med de værktøjer og metoder, som de har gennemgået på uddannelsen, fortæller ITD’s uddannelsesansvarlige, Jørgen Smed.

 

Afslutningsvis fremlagde kursisterne i grupper emner, som de selv havde valgt fra pensum. Her blev emner som medarbejderflugt, fastholdelse, trivsel, personprofilanalyser og kommunikation behandlet, og fastholdelse af gode medarbejdere var et gennemgående emne hos alle kursister.

 

- Det er tydeligt, at i en tid med mangel på kvalificeret arbejdskraft er fastholdelse af gode medarbejdere en absolut nødvendighed for at kunne klare travlheden og servicere alle kunder. Budskabet fra kursisterne er, at vi skal arbejde med flere forskellige parametre for at fastholde medarbejderne længst muligt. Det gælder blandt andet gennem klare karriereplaner samt et attraktivt og professionelt miljø – også socialt, siger Jørgen Smed.

SENESTE ITD NYT
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >