mandag 28. januar 2019 14:41

Søren Gade på besøg hos ITD

Søren Gade (V) besøgte mandag den 28. januar 2019 ITD for at drøfte aktuelle europapolitiske sager på transportområdet. Søren Gade er kandidat til Europa-Parlamentsvalget, der afholdes den 26. maj.

Som optakt til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 mødtes ITD mandag den 28. januar 2019 med Søren Gade (V) i forbindelse med hans kandidatur til Europa-Parlamentet.

 

- Vi er rigtigt glade for, at Søren Gade ville besøge os, og det glæder os meget, at han udviste stor interesse for transportområdet. Det kommende Europa-Parlament får vigtige opgaver med at følge op på vejpakkeforhandlingerne, sikre transporterne med Storbritanniens udtræden af EU samt sikre den fremtidige fælles regulering på områder, som den hastige teknologiske udvikling, klima og miljø med mere. Alt sammen emner, som vil få stor betydning for hele Europa og efterlader mange spørgsmål om, hvor EU er på vej hen. Dansk vejgodstransport får brug for stærke kræfter i Europa-Parlamentet, for erhvervet har brug for nye, fælles EU-regler, som fortolkes ens, som virksomhederne kan efterleve, og som myndighederne kan kontrollere og håndhæve effektivt, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 30. juli 2024

Affaldstilsyn

I 2025 træder ny lovgivning i kraft, der skal styrke tilsynet med virksomheders sortering og håndtering af affald. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for din virksomhed, uanset om du producerer affald, er indberetter af affaldsdata, transporterer affald til et affaldsforbrændingsanlæg eller er importør eller eksportør af affald.

Affaldstilsyn >
mandag 29. juli 2024

Polen udvider SENT-systemet fra 2025

Det polske overvågningssystem SENT udvides den 1. januar 2025 til at omfatte alle ikke-EU-transportører, der udfører international transport, og EU-transportører, der udfører cabotage i Polen. Disse virksomheder skal fra næste år anmelde deres transporter i SENT. I dag gælder overvågningssystemet SENT kun for såkaldte ”sensitive varer”.

Polen udvider SENT-systemet fra 2025 >
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >