fredag 13. november 2020 08:07

A/S Storebælt: Nye regler - Grøn rabat for erhvervskøretøjer

A/S Storebælt ændrer administrationsgebyr for grønne køretøjer. Sammen med ændring af gebyret følger nye betingelser, som erstatter tidligere betingelser af den 23. september 2020.

Den 1. januar 2021 indfører A/S Storebælt en grøn rabat for erhvervskøretøjer og har netop udsendt nye betingelser. Den væsentlige ændring i de nye betingelser er, at administrationsgebyret er ændret fra 6,5% af listeprisen pr. tur, til et engangsbeløb på Kr. 600,-. Gebyret frafalder på køretøjer, hvor Storebælt kan lave automatisk kontrol i motorregister.

Rabatten på 13%, gives på køretøjer der er registreret på en Storebælt Erhvervsaftale og opfylder kravene for 'grønne' erhvervskøretøjer.

De vigtigste ting for at opnå rabatten er;

 

  • Køretøjet skal minimum opfylde Euronorm 6, eller være en el- eller brintbil
  • Køretøjet skal være registreret på en Storebælt Erhverv-aftale
  • Køretøjet skal benytte automatisk betaling, og køretøjets ’Nummerplade’, ’Landekode’ samt ’Euronorm’ eller ’Drivmiddel’ skal registreres hos dit udstederselskab*. De registrerede data skal være knyttet til den automatiske betalingsløsning, som anvendes på turen over Storebælt – og svare til det køretøj, som den automatiske betalingsløsning er monteret i

 

Er køretøjet indregistreret i et land, hvor A/S Storebælt har adgang til automatisk opslag i det pågældende lands motorregister, vil kontrollen ske automatisk ved opslag i motorregisteret (pt. opfylder følgende lande dette krav: Danmark, Sverige, Norge, Holland, UK, Litauen og Finland). A/S Storebælt vil ikke kræve et gebyr ved denne kontrol.

 

Er køretøjet indregistreret i et andet land end de nævnte ovenfor, skal A/S Storebælt foretage en manuel kontrol. For at opnå rabat skal du fremsende en registreringsattest pr. køretøj til dit udstederselskab eller til A/S Storebælt. A/S Storebælt vil opkræve det nye administrationsgebyr på DKK 600 for håndtering af registreringsattester og manuel kontrol hos det pågældende lands motorregister. Såfremt euronorm ikke fremgår af registreringsattest, skal anden dokumentation for euronorm, eksempelvis CoC-dokument, fremsendes. Dokumentation skal fremsendes i pdf format.

 

Du skal være opmærksom på, at såfremt der er uoverensstemmelser mellem de køretøjsoplysninger, som du har indsendt, og det faktiske køretøj, som anvendes ved passagen, kan A/S Storebælt udstede et tillæg på 600 kr. pr. tur, du har kørt med uberettiget rabat. 

 

Hvis du er kunde i FDE, bedes du kontakte FDE for at aftale registeringen af køretøjer.

 

Se A/S Storebælts meddelelse  HER

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >