torsdag 01. oktober 2020 08:55

Frode Laursen vinder Danish Transport Award 2020

Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen A/S fra Vitten ved Aarhus vinder ITD’s store hæderspris Danish Transport Award 2020, som i år hylder branchens ihærdige grønne indsats. Andenpladsen går til P. Fournaise A/S fra Fredericia, mens Dania Connect A/S fra Aarhus løber med tredjepladsen.

 

 

Frode Laursen A/S kan kalde sig vinder af Danish Transport Award 2020.

 

Det står klart, efter juryformand Connie Hedegaard og Christian Sørensen Madsen, bestyrelsesformand i ITD, har overrasket medarbejderne i hovedsædet i Vitten ved Aarhus med den flotte førsteplads.

 

Danish Transport Award er ITD’s måde at fremhæve succeshistorierne og de gode eksempler, der kan tjene som inspirationskilde for resten af branchen. I år er fokus på grøn omstilling i dansk vejgodstransport og de grønne danske aktiviteter. Her skiller Frode Laursen A/S sig positivt ud, mener juryformand Connie Hedegaard.

 

- Selvom vi stod med et stærkt felt af seks nominerede, der alle på hver deres måde beviser, at der er rigtig mange gode ting i gang i branchen, så var vi aldrig i tvivl om, at vinderen skulle være Frode Laursen, fortæller den tidligere klima- og miljøminister, klimakommissær i EU og nuværende formand for Danmarks grønne tænketank Concito.

 

Virksomheden har blandt andet optimeret chaufførernes kørestil i samarbejde med medarbejderne selv, opgraderet flåden, så 97 procent af lastbilerne nu lever op til Euro 6-standarden, indført eldrevne køletrailere, opført klimavenlige vaskehaller, udskiftet belysningen i lagerhallerne med LED og erstattet langt størstedelen af virksomhedens gasdrevne lagertrucks med eldrevne.

 

Juryformanden er særligt imponeret over, hvordan det er lykkes Frode Laursen at få medarbejderne med på den grønne mission.

 

- I gør rigtig meget for at inddrage medarbejderne. Min erfaring er, at de virksomheder, der tager dem med i processen, oplever, at der går sport i det, og så myldrer det frem med gode forslag. Det skaber en sund kultur, og man får sat nogle selvforstærkende mekanismer i gang, siger Connie Hedegaard, som også roser virksomheden for at følge op på de klimatiltag, der er blevet indført.

 

- Der er så mange, der sætter sig så mange fine mål, men de fleste når ikke længere end til at lave et logo og nogle flotte præsentationer. I måler rent faktisk på det og følger op på, hvad der sker i den virkelige verden, siger juryformanden.

 

ITD’s bestyrelsesformand Christian Sørensen Madsen roser ligeledes Frode Laursen A/S for i så høj grad at involvere medarbejderne.

 

- Det er så vigtigt, at den grønne omstilling bliver et fælles projekt. Nu håber vi, at I vil blive ved med at sætte det lange lys på og stærk spot på den her indsats. Vi håber og tror også på, I kan være med til at inspirere rigtig mange af jeres kolleger i vejgodstransportbranchen og naturligvis også vores politikere. Sammen kan vi forsøge at reducere CO2-udledningen i Danmark og skabe en proces frem mod en fossilfri transportsektor i 2050. I den forbindelse har branchen brug for grønne flagskibe som Frode Laursen, siger Christian Sørensen Madsen.

 

Thomas Corneliussen, koncerndirektør i Frode Laursen A/S, er stolt – ikke mindst på medarbejdernes vegne.

 

- Det er jo en stor anerkendelse, som skal gives videre til vores medarbejdere. Sådan en indsats kan ikke drives, uden de er med. Jeg ser den her pris som en rambuk og en løftestang til at fastholde det momentum, vi har opbygget, og det arbejde vi har tænkt os at fortsætte med. Vi er jo i et erhverv, der er i den tunge ende i forhold til at belaste miljøet, og det giver en særlig forpligtelse. Det er noget, vi tager meget alvorligt i Frode Laursen, siger Thomas Corneliussen.

 

2. og 3. pladsen går til…

Årets andenplads går til Vognmand P. Fournaise A/S i Fredericia. Med det begrunder juryen:

 

- P. Fournaise og virksomhedens medarbejdere er opfindsomme pionerer inden for den grønne omstilling. Virksomheden inspirerer og motiverer store og små virksomheder med sin grønne og kreative tankegang, og den formår at kombinere miljøvenlige løsninger med en holdbar økonomi.

 

Tredjepladsen går til Dania Connect A/S. Juryen begrunder:

 

- Dania Connect gør grøn omstilling til en god forretning, når virksomheden reducerer forbruget af ressourcer og samtidigt udvikler nye grønnere tilbud til kunderne. Dania Connect tænker grønt og tænker på fremtiden, så transportbranchen kan blive endnu mere grøn. Det er imponerende, og virksomheden er et godt forbillede for branchen.

 

Udover hyldesten modtager vinderen 50.000 kroner. Andenpladsen vinder 25.000 kroner, og tredjepladsen vinder 10.000 kroner. Foruden de tre virksomheder på podiet var Eurobulk Logistics A/S, K. Hansen Transport A/S og Kaj Madsen Fjelstrup A/S nomineret.

 

Læs mere om Danish Transport Award her.

 

Jury for Danish Transport Award

I spidsen for juryen sidder Connie Hedegaard, som er tidligere klima- og miljøminister samt klimakommissær i EU. I dag er hun blandt andet formand for Danmarks grønne tænketank, Concito. Derudover består juryen af ITD’s formand samt administrerende direktør i S. Chr. Sørensen A/S, Christian Sørensen Madsen, ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, vinder af Danish Transport Award 2018 og administrerende direktør i Thortrans Randers A/S, Lars Thomas Kristensen transportpolitisk medarbejder i Rådet for Grøn Omstilling, Jeppe Juul, samt Niels Buus Kristensen som er forskningsleder ved Transportøkonomisk Institut, Oslo, samt medlem af Klimarådet.

 

Om ITD

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. ITD rådgiver og skaber netværk for mere end 700 medlemsvirksomheder. ITD varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. ITD giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

 

Peter Fournaise (til venstre), administrerende direktør og medejer i P. Fournaise A/S, får overrakt årets andenplads af næstformand i ITD’s bestyrelse, Niels Juel Nielsen.

Peter Fournaise (til venstre), administrerende direktør og medejer i P. Fournaise A/S, får overrakt årets andenplads af næstformand i ITD’s bestyrelse, Niels Juel Nielsen.

 

 

Frank Kruse-Jensen (i midten), direktør og medejer af Dania Connect A/S, og Louise Meier, chef for økonomi, IT og CSR, får overrakt årets tredjeplads af næstformand i ITD’s bestyrelse, Niels Juel Nielsen.

SENESTE ITD NYT
onsdag 21. juli 2021

Undtagelse fra kørselsforbud i Tyskland grundet vejr-katastrofe

I de kommende to weekender er transporter, i umiddelbar forbindelse med vejr-katastrofen i Tyskland, undtaget fra ferie- og søn- og helligdags kørselsforbud.

Undtagelse fra kørselsforbud i Tyskland grundet vejr-katastrofe >
fredag 16. juli 2021

Tyskland: Trafikale problemer grundet oversvømmelser

De seneste dages voldsomme regn og oversvømmelser i Tyskland har resulteret i oversvømmede og ødelagte veje, især i delstaterne Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz. Motorveje og hovedveje er også berørt. Tyske ADAC har dedikeret en speciel side til katastrofen.

Tyskland: Trafikale problemer grundet oversvømmelser >
torsdag 01. juli 2021

Kørselsforbud i sommerperioden i Østrig

Østrig er netop kommet med en udmelding om kørselsforbud, som gælder for sommeren 2021. kørselsforbuddene er gældende fra d. 3. juli 2021.

Kørselsforbud i sommerperioden i Østrig >