fredag 27. november 2020 13:33

Vaccination af chauffører sikrer forsyningskæden

Regeringens vaccinestrategi bør tage højde for vigtigheden af at sikre forsyningskæderne i Danmark. Derfor bør man overveje at prioritere vaccination af chauffører. Hvis forsyningskæderne bryder sammen, rammer det alle dele af samfundet herunder kritiske samfundsfunktioner.

Foto: iStock

 

Regeringen har præsenteret en strategi for, hvordan en kommende Covid-19-vaccine skal rulles ud. Af strategien fremgår det, at de første vacciner, Danmark modtager, vil blive prioriteret til udvalgte grupper med øget risiko for et alvorligt forløb af Covid-19 og frontpersonale på sundheds- og omsorgsområdet.

 

Det er rigtig fornuftigt at få prioriteret beskyttelse af de grupper, der er i størst fare. Dernæst gælder det om at sikre de grupper, der holder samfundet kørende – både i overført og bogstavelig forstand, mener ITD.

 

- Under den første nedlukning i foråret så man, hvordan chauffører spillede en helt afgørende rolle i at få varer og medicinsk udstyr frem, og det skal de helst kunne blive ved med. Derfor bør man overveje at prioritere vaccination af chauffører, så de kan vælge at blive vaccineret og udføre deres vigtige opgaver med minimeret risiko for sygdom, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD.

 

Det statslige vaccinationsprogram vil begynde, når den første vaccine er godkendt, leveret og distribueret ud til alle vaccinationssteder. Man forventer, det vil ske inden for en måned eller to.

SENESTE ITD NYT
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >