fredag 29. oktober 2021 10:54

ITD forærer cyberforsikring til 700 medlemsvirksomheder

Brancheorganisationen for professionelle transport- og logistikvirksomheder, ITD, har besluttet at forære sine 700 medlemsvirksomheder en cyberforsikring og rådgivning som en del af medlemsservicen. Leverandør til aftalen er Tryg Forsikring, som glæder sig over, at ITD tager ansvar for sine medlemmers IT-sikkerhed, og kalder aftalen et vigtigt skridt på vejen til øget cybersikkerhed hos SMV-segmentet.

Fra den 1. januar 2022 vil alle ITD’s medlemsvirksomheder med en årlig omsætning på op til 70 millioner kroner være dækket af en cyberforsikring. Det sker som følge af en kollektiv aftale, som ITD har indgået med Danmarks største forsikringsselskab, Tryg.

 

For medlemsvirksomheder med en årlig omsætning over 70 millioner kroner tilbyder Tryg og ITD i samarbejde en individuelt tilpasset forsikringsløsning.

 

– Som brancheorganisation arbejder vi for at give den danske vejgodstransport et digitalt løft. Hvis virksomhederne bliver bedre til at udnytte de digitale muligheder, kan de arbejde mere effektivt og tilbyde endnu bedre service. Men med den digitale udvikling følger også udfordringer, blandt andet risikoen for hackerangreb, fortæller Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, om baggrunden for den store investering i medlemmernes IT-sikkerhed.

 

Kun få SMV’er har en cyberforsikring
Hos Tryg glæder man sig over, at en brancheorganisation som ITD tager ansvaret for sine medlemmers IT-sikkerhed,og kalder aftalen et vigtigt skridt på vejen til øget cybersikkerhed hos SMV-segmentet – dvs. små og mellemstore virksomheder. Selskabet oplever nemlig, at det primært er de større virksomheder, der køber cyberforsikringer – på trods af, at det er mindst lige så vigtigt for SMV’erne at være forsikret mod de digitale trusler.

 

– De fleste virksomheder i Danmark er i dag så afhængige af IT, at et hacker- eller ransomware-angreb kan få store konsekvenser for deres daglige drift og økonomi. Men selvom vi kan mærke en stigende interesse for cyberforsikringer, er markedet stadig meget umodent, og mange virksomheder har ikke i tilstrækkelig grad erkendt, at både forebyggelse og forsikring er essentielt i dag, hvis man ikke vil risikere at skulle lukke og slukke i morgen, siger Hans Arnum, direktør for Tryg Erhverv i Danmark.

 

Han afslører, at blot omkring hver tiende SMV-kunde i Tryg har tegnet en cyberforsikring og refererer til en rapport fra Erhvervsstyrelsen, der viser, at 40 procent af de danske SMV’er har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau.


Data er vigtige i transportvirksomheder
Også i transportbranchen kan det få alvorlige konsekvenser, hvis uheldet er ude. Det understreger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD. Hun mener, at den kollektive forsikringsaftale med Tryg vil få stor betydning for IT-sikkerheden i branchen, der omfatter mange små virksomheder med begrænset viden om digital sikkerhed og mindre økonomisk råderum til at forsikre sig mod cybertruslen.

 

– Lige som andre virksomheder er transportvirksomheder meget afhængige af IT i hverdagen, og data har stor værdi for den daglige forretning. Hvis det er et IT-system, der håndterer kundedata og fakturering, medarbejderdata og lønudbetaling, beviser, tilladelser, dokumentation og lignende, kan et hackerangreb være til stor skade for virksomheden, understreger Carina Christensen.

 

Er man som virksomhedsejer i tvivl om, hvorvidt virksomhedens digitale sikkerhedsniveau er i orden, kan man i øjeblikket teste sin cybersikkerhed på Trygs hjemmeside for erhvervskunder.

 

Sådan dækker Trygs cyberforsikring

Trygs cyberforsikring indeholder både rådgivning og økonomisk erstatning, når skaden er sket. Bliver din virksomhed udsat for et hackerangreb eller virus, eller er der trusler om angreb, får du eksperthjælp til lynhurtigt at afværge angrebet, håndtere konsekvenserne og komme tilbage på sporet.

 

Du kan hele døgnet få professionel assistance til at begrænse angrebene og få dækket de økonomiske tab i din virksomhed, da forsikringen dækker omkostninger til rekonstruktion af IT-systemer i forbindelse med et cyber-, hacker- eller virusangreb. Dækningen omfatter desuden driftstab og hjælp ved ID-tyveri og datatab.

 

 

 

Forebyggende råd
Få overblik over vigtige data og systemer

 

Foretag daglig backup af data

 

Benyt firewall og antivirusprogrammer

 

Sørg for løbende opdatering af programmer og operativsystem

 

Opret stærke adgangskoder

 

Benyt to-faktorgodkendelse

 

Skab awareness og italesæt IT-sikkerhed i virksomheden

SENESTE ITD NYT
mandag 20. januar 2025

Hvem skal have FDE Fondens Initiativpris 2025?

FDE Fondens Initiativpris gives til en eller flere, som har gjort sig særligt bemærket og som er en stor inspiration i den danske godstransport- og logistikbranche. Prisen kan gives til virksomheder, organisationer, uddannelses- og forskningsinstitutioner eller enkeltpersoner og består af et legat på 50.000 kroner, et diplom og en statuette.

Hvem skal have FDE Fondens Initiativpris 2025? >
torsdag 16. januar 2025

Storbritannien stiller krav om særlig importerklæring (ENS)

Fra den 31. januar 2025 skal der for alle varer, der importeres fra EU til Storbritannien, indsendes en særlig Safety and Security declaration, også kaldet en Entry Summary Declaration (ENS). Transportører, der transporterer varer ind over den britiske grænse, er juridisk ansvarlige for, at erklæringerne er indsendte. De kan dog aftale, at en tredjepart skal indsende erklæringer på deres vegne.

Storbritannien stiller krav om særlig importerklæring (ENS) >
tirsdag 14. januar 2025

Storbritannien indfører krav om elektronisk rejsetilladelse (ETA)

ITD minder om, at det fra 2025 bliver et krav at have en elektronisk rejsetilladelse (ETA) for at rejse til Storbritannien. Kravet er allerede gældende for nogle nationaliteter, men vil fra den 2. april 2025 omfatte stort set alle rejsende. Som chauffør skal du derfor fremover ansøge om en ETA, inden du transporterer gods til Storbritannien.

Storbritannien indfører krav om elektronisk rejsetilladelse (ETA) >