fredag 22. oktober 2021 11:00

ITD kårer Årets Transportkommune på mandag

På mandag den 25. oktober udløses spændingen, når ITD, brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, for tredje år i træk kårer Årets Transportkommune. Prisen overrækkes af transportminister Benny Engelbrecht.

Lastbilerne tilbagelægger hver dag mange kilometer på vejene i landets kommuner. De bringer varer ud til supermarkederne, de transporterer materialer til fabrikkerne, de henter vores skrald på villavejene samt varetager mange andre opgaver. Derfor er gode og smidige vilkår for vejgodstransporten ikke kun afgørende for erhvervet selv. Det er også et vigtigt fundament for vækst og arbejdspladser både lokalt og nationalt.

 

Og de danske kommuner arbejder på en bred front med at skabe gode rammevilkår på transportområdet. Det kan være alt lige fra vedligeholdelse af veje over udvikling af rundkørsler og motorvejsramper til etablering af moderne rastepladsfaciliteter, der letter chaufførernes hverdag.

 

- Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport vil ITD gerne anerkende de kommuner i landet, der gør en ekstra indsats. Det gør vi med kåringen af Årets Transportkommune, som uddeles for tredje år i træk. Vi kan se, at flere og flere kommuner deltager aktivt i målingen og prioriterer området. Ved at sætte fokus på de dygtigste håber ITD på at inspirere flere kommuner til at prioritere vejgodstransportens forhold, så de kan forløse det store potentiale, der er ved velfungerende vejgodstrafik, pointerer administrerende direktør Carina Christensen, ITD.

 

Om undersøgelsen bag kåringen af Årets Transportkommune
Rangeringen af kommunerne på vejgodstransportområdet foretages af analyse- og rådgivningsvirksomheden IRIS Group for ITD. Undersøgelsen er baseret på data indsamlet fra juli til september 2021 og består af en kombination af registerdata fra Danmarks Statistik og Vejdirektoratet samt en spørgeskemaundersøgelse blandt de tekniske forvaltninger i kommunerne.

 

Undersøgelsen vurderer blandt andet investeringer i det lokale vejnet, lokale faciliteter til for eksempel lastbilparkering, grønne tiltag på transportområdet, politiske initiativer, regulering af vejgodstransporten samt udlicitering og udbud af transportopgaver.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >
mandag 01. juli 2024

Ny ESG-skabelon for SMV’er

Erhvervsstyrelsen har lanceret en ny ESG-skabelon, som SMV’er frivilligt kan bruge til at lave deres ESG-opgørelse. Skabelonen er baseret på den europæiske standard (VSME).

Ny ESG-skabelon for SMV’er >