tirsdag 31. august 2021 11:11

Stem på bedste film om trafiksikkerhed

Hvilken film har det bedste budskab om trafiksikkerhed? Eleverne i 8. klasse, der i sidste uge var med i ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Hovedet med i trafikken”, har som led i kampagnens undervisning produceret film, der skal fortælle andre unge, hvordan de undgår at blive en del af en trist ulykkesstatistik. Filmen, der får flest stemmer, vinder is til hele skolen.

”Vores film er den bedste”. ”Vi vinder is til hele skolen”.

Sådan lød det mange steder i sidste uge, hvor ITD’s trafiksikkerhedskampagne besøgte elever i hele landet. Et element i kampagnen er nemlig, at eleverne via filmproduktion skal formidle den viden, de har fået ved at være med i kampagnen, til andre unge. På den måde kommer det livsvigtige budskab om trafiksikkerhed bredere ud, og budskabet lever længere.

Den bedste film fra hver skole går videre i en landsdækkende konkurrence. Den film, der får flest stemmer i Danmark, vinder is til hele skolen. Så hvilken film er bedst…?

Eleverne bliver blandt andet undervist i, hvordan de undgår at havne i en højresvingsulykke, og de kommer ligeledes op i lastbilerne, som holder ude i skolegården, for med egne øjne at opleve den kritiske zone, som er foran højre fordæk. Elementer som også ses i videoerne.

Hvem skal vinde?
Gå ind på https://hmit.nu/konkurrence og stem på den film, som bedst formidler et sikkert trafikbudskab. Brug din telefon til afstemningen, da afstemningen er IP-adresse-begrænset. Konkurrencen lukker onsdag den 8. september kl. 12.00.

Linket må meget gerne deles. På konkurrencesiden giver Brian Lykke, som er moderator på Hovedet med i trafikken, også en hilsen nederst på siden.

Se TV2’s indslag om kampagnen
Rundt om i landet har medierne været med til at sætte fokus på kampagnen, så det livsvigtige budskab kommer længere ud.

Her er mulighed for at se indslaget fra TV2 Fyn i Munkebo og fra TV2 Midtvest i Ringkøbing. Indslaget fra Ringkøbing starter ca. 9 minutter inde i udsendelsen.

 

Hovedet med i trafikken er støttet af FDE Fonden. Læs mere.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >
mandag 01. juli 2024

Ny ESG-skabelon for SMV’er

Erhvervsstyrelsen har lanceret en ny ESG-skabelon, som SMV’er frivilligt kan bruge til at lave deres ESG-opgørelse. Skabelonen er baseret på den europæiske standard (VSME).

Ny ESG-skabelon for SMV’er >