fredag 13. august 2021 12:20

Udbytterigt ministerbesøg med gas og grøn omstilling på agendaen

Transportminister Benny Engelbrecht var fredag formiddag på besøg hos Alex Andersen Ølund A/S for at høre mere om den grønne omstilling af den tunge transport. Besøget gav også mulighed for at se og prøvekøre en af de otte biogaslastbiler, som virksomheden har investeret i for at understøtte klimavenlig transport.

Det var en veloplagt Benny Engelbrecht (S), der fredag aflagde besøg hos transportvirksomheden Alex Andersen Ølund A/S syd for Odense. Ved besøget kunne transportministeren høre mere om de erfaringer, virksomheden har indhentet med indkøbet og driften af otte nye lastbiler, der bliver drevet af biogas fremfor traditionel diesel. Mødet gav også ministeren et indblik i nogle af de udfordringer, branchen står over for i forbindelse med dens bestræbelser på at tilbyde stadig mere klimavenlig transport, ligesom der også blev lejlighed til at prøve at køre en af de nye biogaslastbiler.

 

– Vognmandsbranchen arbejder dagligt på at nedbringe CO2-udslippet så meget som muligt, og for eksempel Alex Andersen Ølunds indkøb af biogaslastbiler er et skridt i den rigtige retning. Men vi vil meget gerne endnu længere, og der har vi brug for politikernes hjælp. Derfor er jeg også meget glad for, at ministeren har taget sig tid til at komme og høre nærmere om de udfordringer, vi står over for som branche, siger Christian Sørensen Madsen, der i sin egenskab af formand for brancheorganisationen ITD deltog i mødet som repræsentant for cirka 700 professionelle transport- og logistikvirksomheder – herunder Alex Andersen Ølund A/S.

 

Transportminister Benny Engelbrecht var også godt tilfreds med besøget:

 

– Transportbranchen står over for en rigtig stor opgave, og der er ikke nogen enkle svar på, hvordan den skal løses. Det kræver et godt og tæt samarbejde mellem os politikere, branchen og videnskaben – og jeg er sikker på, at vi kommer i mål, hvis vi lytter til hinanden. Før sommer afsatte vi 275 millioner kroner til omstilling af den tunge transport og 50 millioner til medfinansiering af grønne lastbiler. I dag har jeg haft en rigtig god snak med branchen om de store udfordringer, der er på vej mod den grønne omstilling, og har set, hvordan biogaslastbiler allerede er en del af flåden, siger Benny Engelbrecht.

 

Ud over dialog bød besøget på fremvisning af en af de nye biogaslastbiler, som ministeren fik lejlighed til at sætte sig i førerhuset på og køre en tur i. Lastbilerne reducerer CO2-udledningen med 100 procent i forhold til almindelige diesel-drevne lastbiler.

 

 

Om Alex Andersen Ølund A/S:

Alex Andersen Ølund A/S er en af Danmarks førende logistikvirksomheder med speciale i transport af blomster, frugt og grønt og andre temperaturfølsomme varer samt stykgods af enhver art. Virksomhedens hovedkontor ligger i Højme syd for Odense tæt ved E20. Derudover har virksomheden flere strategisk placerede afdelinger i Danmark og Nordeuropa. Virksomheden har cirka 600 ansatte og disponerer over 50.000 m2 terminal og omkring 300 lastvognstog.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >
mandag 01. juli 2024

Ny ESG-skabelon for SMV’er

Erhvervsstyrelsen har lanceret en ny ESG-skabelon, som SMV’er frivilligt kan bruge til at lave deres ESG-opgørelse. Skabelonen er baseret på den europæiske standard (VSME).

Ny ESG-skabelon for SMV’er >