fredag 11. marts 2022 09:19

Danish Transport Award 2022: ITD giver plads til flere gode indstillinger

ITD har modtaget flere gode indstillinger til Danish Transport Award 2022, men vil gerne give flere medlemsvirksomheder mulighed for at komme frem med deres succeshistorier. Så vi rykker tidsfristen for indstillinger til fredag den 18. marts 2022. Alle CSR-initiativer med fokus på arbejdskraft - både små og store - kan indstilles til prisen.

Der er akut mangel på arbejdskraft, og ITD er stærkt optaget af at sikre tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft til transporterhvervet. Det er afgørende for, at danske transport- og logistikvirksomheder kan klare sig i konkurrencen såvel nationalt som internationalt.

 

Men hvordan tænker medlemsvirksomhederne ud af boksen og tager et socialt ansvar, når det kommer til at fastholde og ansætte medarbejdere – uanset om det er chauffører, lagermedarbejdere, elever, disponenter eller kontormedarbejdere?

 

ITD vil gerne hylde de succeshistorier, der kan inspirere andre transport- og logistikvirksomheder til at følge de gode eksempler. Derfor er temaet for Danish Transport Award 2022 CSR-initiativer med fokus på arbejdskraft. Det er der allerede kommet flere gode bud på, men vi vil gerne give ITD’s medlemsvirksomheder lidt længere tid til at finde de gode eksempler frem. Så vi har valgt at forlænge tidsrummet for indstillinger, så fristen er nu fredag den 18. marts 2022.

 

Prisen gives til en virksomhed, der tager et aktivt ansvar, når det kommer til at fastholde og ansætte medarbejdere i transporterhvervet. Det kan eksempelvis være at ansætte flygtninge, indvandrere, seniorer, personer med funktionsnedsættelse, udfordrede unge, veteraner, socialt udsatte, flere kvinder og flere unge.

 

Det kan også være, at virksomheden opkvalificerer ufaglærte medarbejdere, løbende etablerer praktikpladser, laver seniorpakker med attraktive og fleksible vilkår eller fastholder dygtige og loyale medarbejdere på anden vis. Kun fantasien sætter grænser.

 

Prisen uddeles på ITD’s medlemsmøde i oktober 2022.

 

Læs om DTA 2022 - kriterierne her

 

Indstil kandidater her

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >