tirsdag 12. april 2022 13:20

Farcen om vintertjeneste fortsætter – Vejdirektoratet sender nyt ufærdigt udbud ud

En samlet transportbranche pegede tidligere på måneden på store knaster i Vejdirektoratets forslag til et nyt udbud om vintertjeneste. Men frem for få afklaret spørgsmålene i sagen, har Vejdirektoratet nu sendt udbuddet ud. En klar fejl mener ITD, som påpeger, at det kan føre til, at vognmænd ikke kan byde ind på vintertjenesten.

Vejdirektoratet trak i marts måned sit udbud af vintertjeneste tilbage efter kritik fra en samlet branche som blandt andet påpegede, at udbuddet ikke tog højde for nye regler om håndhævelse af arbejdstidsregler.

 

Til trods for, at disse udeståender endnu ikke er blevet afklaret, har Vejdirektoratet d. 11. april pludselig sendt et nyt udbud om vintertjeneste ud. Og det er ikke i orden, mener ITD.

 

-Vi konstaterer her lige før påske, at Vejdirektoratet sender et nyt udbud af vintertjenesten ud med kæmpe usikkerhed og uden de nødvendige afklaringer. Det giver os jo et klart indtryk af, at Vejdirektoratet forsøger at snige udbuddet ud i ly af påsken for at undgå opmærksomhed. Og det er ikke i orden, siger chefkonsulent i ITD Jens Hvid Bang.

 

Den helt store knast, der ikke er faldet på plads, er spørgsmålet om, hvilke arbejdstidsregler, der gælder, når vognmænd udfører såkaldt blandet kørsel, som er en blanding af vintertjeneste og normal godskørsel.

 

Men det spørgsmål har transportminister Trine Bramsen allerede tilkendegivet, at hun vil komme med svar på senest i maj måned. Derfor virker det kontraproduktivt, at Vejdirektoratet ikke afventer ministerens afklaring, men i stedet bare sender udbuddet ud nu.

 

-Det virker jo helt grundlæggende til, at Vejdirektoratet ikke taler sammen med transportministeren i denne sag. Og det har resulteret i, at det her meget usikre udbud bliver sendt ud. Det skaber endnu mere usikkerhed hos vognmændene, og den usikkerhed kan resultere i, at det bliver vanskeligt at finde virksomheder, der vil byde ind på opgaven, siger Jens Hvid Bang, som igen må opfordre til at udbuddet trækkes tilbage.

 

-Det har udviklet sig til lidt af en farce, og det risikerer at ramme Vejdirektoratet på troværdigheden. Vi må derfor igen opfordre Vejdirektoratet til at trække dette makværk af et udbud tilbage, afslutter han.

 

ITD følger sagen tæt og vil efter påske komme med yderligere udmeldinger i sagen.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >
mandag 01. juli 2024

Ny ESG-skabelon for SMV’er

Erhvervsstyrelsen har lanceret en ny ESG-skabelon, som SMV’er frivilligt kan bruge til at lave deres ESG-opgørelse. Skabelonen er baseret på den europæiske standard (VSME).

Ny ESG-skabelon for SMV’er >