onsdag 12. oktober 2022 21:03

JJD vandt Danish Transport Award ved ITD’s velbesøgte medlemsmøde

Der var stor tilslutning, da ITD i dag holdt sit årlige medlemsmøde på Hindsgavl Slot i Middelfart. Op mod 200 deltagere lyttede med på de spændende indlæg under overskriften ”Attraktiv for kunder og medarbejdere”. For Jørgen Jensen Distribution A/S blev dagen ekstra god, da virksomheden vandt Danish Transport Award 2022.

Jørgen Jensen Distribution A/S, der har hovedkontor i Ikast, blev kåret som vinder af Danish Transport Award 2022 ved ITD’s medlemsmøde i dag. Her hyldede ITD CSR-initiativer med fokus på arbejdskraft, og i juryens begrundelse for at pege på Jørgen Jensen Distribution A/S lød det:

 

”Vinderen af titlen om Årets virksomhed ved Danish Transport Award 2022 er en virksomhed, som har valgt at gøre den sociale ansvarlighed og medarbejdernes trivsel til et omdrejningspunkt for ledelse, vækst og udvikling. ”Mennesker først” blev mantraet i 2021, og siden har virksomheden vist, at social ansvarlighed giver gevinster for både de enkelte medarbejdere, organisationen og bundlinjen.”

 

Prisen blev overrakt af transportminister Trine Bramsen og udover den fornemme ære fulgte der 50.000 kroner med til Jørgen Jensen Distribution A/S. På en flot andenplads kom Tonny’s Kran Service Esbjerg, der modtog 25.000 kroner, og på tredjepladsen var der hyldest og 10.000 kroner til Dantra A/S, der holder til i Hjøllund ved Hampen. Pengepræmierne skal bruges i forbindelse med virksomhedernes arbejde med CSR.

 

- Stort tillykke til Jørgen Jensen Distribution A/S – og til de fire øvrige finalister. Alle fem virksomheder viser på hver deres måde, hvad det vil sige at tage et socialt ansvar. Det kan vi alle sammen lade os inspirere af, pointerede John A. Skovrup, formand i ITD og medlem af juryen for Danish Transport Award 2022.

 


Vognmandsvirksomheder skal gøre sig attraktive
Op mod 200 deltagere var med på medlemsmødet, som blev afviklet på Hindsgavl Slot i Middelfart under overskriften ”Attraktiv for kunder og medarbejdere”.

 

- Vores medlemsmøde er en god anledning til at hente inspiration og faglig sparring, samtidig med at det er en gylden mulighed for at styrke netværket i branchen. For i en tid med arbejdskraftmangel, stigende omkostninger, inflation og krig i Ukraine er det vigtigere end nogensinde, at vi som vognmænd ser på, hvordan vi hver især kan gøre vores forretning attraktiv – både som leverandør og arbejdsplads. Det handler om de sociale, miljø- og klimamæssige aftryk, man sætter på samfundet, lød det fra ITD-formand John A Skovrup.

 

Lastbilmagasinets chefredaktør, Rasmus Haargaard, styrede medlemsmødet som moderator og sikrede en god debat. Først gav transportminister Trine Bramsen sit syn på branchen. Herefter var det Lars Kristensen, direktør i Thortrans og Marianne Frank, chefkonsulent i ITD, der var på scenen, inden Helene Riis Lindholm, direktør i Krifa og Poul Erik Pedersen, specialkonsulent i ITD Arbejdsgiver tog over.

 

Til at runde aftenen af var politisk kommentator og adm. direktør i tænketanken Kraka, Peter Mogensen, på scenen. Han gav en skarp analyse af den aktuelle, politiske situation i Danmark, hvor valgkampen er godt i gang. Og ITD har en klar opfordring til den kommende regering om at se på transportområdet med nye øjne.

 

- Samfundet er midt i en historisk krise, og transportbranchen står i orkanens øje. Ingen kan forudse konsekvenserne af energikrisen og den usikre sikkerhedssituation i Europa bare få uger frem. Et velfungerende transporterhverv var afgørende for at føre Danmark gennem coronakrisen, og det bliver det også, når samfundet skal gennem denne krise. Vognmændene og chaufførerne skal nok levere varen, også denne gang. Men det kræver, at politikerne vil sørge for, at transportvirksomhederne kan arbejde effektivt, uden bureaukrati og uden unødige barrierer, understreger ITD-formand John A. Skovrup.

 

 

 

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >