onsdag 02. marts 2022 08:47

Mogens Jensen bliver juryformand for Danish Transport Award 2022

Det bliver formanden for Folketingets Transportudvalg, Mogens Jensen, der kommer til at stå i spidsen for juryen for Danish Transport Award 2022. Juryen omfatter flere spændende navne, som er nøje udpeget ud fra årets tema: CSR-initiativer med fokus på arbejdskraft. Transportminister Trine Bramsen uddeler prisen til vindervirksomheden på ITD’s medlemsmøde den 12. oktober 2022.

Juryen for Danish Transport Award 2022 er på plads. Det er en bredt sammensat gruppe på seks personer, der skal finde frem til vinderen af DTA i 2022, men også pege på de to ITD-medlemsvirksomheder som fortjener hæder og ære for anden- og tredjepladsen.

 

ITD hylder ved Danish Transport Award 2022 de bedste CSR-initiativer med fokus på arbejdskraft. Da der er akut mangel på arbejdskraft i transportbranchen, var det nærliggende at vælge Mogens Jensen, formand for Folketingets Transportudvalg, som juryformand. Mogens Jensen har med sine mange år i Folketinget, tidligere ministerposter og ordførerskaber samt diverse tillidserhverv alle de kvalifikationer, der er behov for, når jurymedlemmerne i fællesskab skal vurdere indstillingerne.

 

Stærke jurymedlemmer

Juryen består desuden af to medlemmer med bred erfaring, når det gælder arbejdskraft, personale og rekruttering: Conni Tetens, HR- & Kommunikationschef i SLF og Lene Hjorth, selvstændig konsulent og tidligere bæredygtighedsdirektør i Jyske Bank.

 

Conni Tetens har siden sine første år på arbejdsmarkedet arbejdet med og haft fokus på mennesker som af en eller anden grund har haft svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Som HR-chef har hun været med til at sikre, at de virksomheder, hun har arbejdet i, har haft fokus på rummelighed, ligesom hun er formand for en skole for unge med særlige læringsforudsætninger.

 

Lene Hjorth er en af Danmarks mest markante aktører inden for CSR og bæredygtighed. Hun har stor erfaring fra en lang årrække som bæredygtighedsdirektør i den finansielle verden med et særligt fokus på FN’s Verdensmål, ESG og klima og miljø. Lene Hjorth har gennem de mange partnerskaber, hun har været en del af, været med til at skaffe arbejde til grupper på kanten af arbejdsmarkedet. Hun er desuden bestyrelsesformand for Kofoeds Skole.

 

Fra transport- og logistikbranchen sidder vinderen af Danish Transport Award 2020 med i juryen. Det er Thomas Corneliussen, der som CEO siden 1. april 2021 repræsenterer Frode Laursen A/S. Frode Laursen er en dansk, international transport- og logistikvirksomhed med aktiviteter i Danmark, Tyskland, Polen, Sverige, Finland og Norge. Virksomheden uddanner mange elever og lærlinge og har stort fokus på grøn omstilling.

 

Derudover er ITD’s bestyrelsesformand Christian Sørensen Madsen og ITD’s administrerende direktør Carina Christensen selvskrevne medlemmer af juryen.

 

Danish Transport Award 2022 uddeles på ITD’s medlemsmøde den 12. oktober 2022, og ITD glæder sig over, at den nyligt udnævnte transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen har sagt ja til at overrække prisen til vindervirksomheden samt til anden- og tredjepladsen. Det er en blåstempling af vejgodstransportens egen pris og betyder meget for branchen.

 

Indstil kandidater nu – sådan gør du

Man kan indstille kandidater til Danish Transport Award 2022 både med store og små tiltag, der har med arbejdskraft at gøre. Indstil din virksomhed eller kollega i branchen senest fredag den 18. marts 2022.

 

Læs om DTA 2022 - kriterierne - her

 

Indstil kandidater - her

 

 

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >