mandag 17. april 2023 08:20

ITD’s formand i ”Luksusfælden” på transportmessen i Herning

Efter en gennemgang af kilometerafgiftens betydning for en typisk dansk vognmand ser ITD ikke andre muligheder end at spørge Jan Swyrtz fra programmet ”Luksusfælden” til råds. For når det ikke kan lade sig gøre at skifte til el-lastbiler, hvad skal vognmændene så gøre for at få pengene til at række? Det vil Jan Swyrtz sammen med ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, blive klogere på, når programværten fra Luksusfælden torsdag gæster ITD’s stand på transportmessen i Herning.

Der er ikke mange dage til, at Skandinaviens største transportmesse slår dørene op i Herning.

 

Det samme er gældende for lovforslaget om den udskældte kilometerafgift, som behandles i Folketinget torsdag den 20. april.

 

Dermed er der kritisk behov for, at regeringen og de øvrige politikere på Christiansborg får øjnene op for de store problemer, afgiften vil medføre.

 

For stik imod politikernes grønne hensigter viser afgiften sig blot at være ekstra skat, som vil gøre det dyrere at være dansker!

 

Hvor skal pengene komme fra?

Og når det ikke er muligt fluks at skifte til el-lastbiler, hvad skal vognmændene så gøre, når vejskatten rulles ud på de danske veje?

 

Og hvem hænger på regningen, når de mange milliarder skal betales?

 

Det vil Jan Swyrtz fra programmet ”Luksusfælden” prøve at gøre os alle klogere på, når han torsdag den 20. april gæster ITD’s stand på transportmessen. Her vil ITD’s formand, John A. Skovrup, repræsentere en typisk dansk vognmand, som kører med dagligvarer.

 

Alle er velkomne til at komme forbi og se, om pengene rækker for de trængte vognmænd, når Jan Swyrtz lægger de kolde økonomiske facts om den kommende kilometerafgift på den berømte tavle fra Luksusfælden.

 

Arrangementet løber af stablen torsdag den 20. april kl. 13.30-14.15 på ITD’s stand 7111 i hal J.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >