mandag 05. august 2024 15:54

Ansøgningspuljen for tilskud til blandt andet indkøb af nye brint- eller el-lastbiler åbner 15. august 2024

Efter endt høring åbner puljen for ansøgninger. Særligt kravet om, at tilskuddet relaterer sig til ejeren af køretøjet, skaber dog problemer, hvilket ITD flere gange har gjort opmærksom på.

Fra den 15. august 2024 kl. 10.00 kan der søges midler fra puljen til følgende:

-      Meromkostning ved indkøb af nye brint- eller el-lastbiler
-      Investering i depotladning og -tankning til brint eller el
-      Projekter, der omfatter begge dele

Midlerne uddeles efter først til mølle-princippet, men én virksomhed kan maksimalt tildeles 5 procent af puljen.

Tilskuddets størrelse beregnes ud fra virksomhedens størrelse og omkostningerne. Der gives alene tilskud til projekter/indkøb, der afholdes efter ansøgningen om tilskud er indsendt. Det betyder, at der ikke må indgås købsaftaler eller lignende, før tilskuddet er indsendt.

I puljen for 2024, som er en del af Aftale om deludmøntning af Grøn Fond, er der denne gang afsat 75 mio. kr.

Der er dog en stor udfordring i forhold til den bekendtgørelse, som har været i høring. I forhold til indkøb af nulemissionskøretøjer er det nemlig den kommende ejer af køretøjet, som skal søge tilskuddet. For køretøjer, der leases, vil det dermed være leasingselskabet, som skal ansøge om tilskud. Da en virksomhed kun kan tildeles 5 procent af puljen, vil det derfor sætte nogle store begrænsninger, da det så relaterer sig til leasingselskabet. Ligeledes vil størrelsen af tilskuddet også afhænge af, om ejeren, altså eksempelvis leasingselskabet, er en stor eller lille virksomhed.

ITD har flere gange gjort opmærksom på, at dette er problematisk, da det stærkt begrænser brugen af puljen. ITD har derfor opfordret til, at dette ændres både i denne samt i fremtidige puljer. ITD følger sagen og melder ud, såfremt der kommer nyt.

Mere om puljen og link til ansøgningen kan findes på Vejdirektoratets hjemmeside.

SENESTE ITD NYT
onsdag 21. august 2024

Affaldsdatasystem fornyes

Miljøstyrelsen afholder den 22. august 2024 et webinar, hvor der gives en status på udviklingen af et nyt system til indberetning af affaldsdata.

Affaldsdatasystem fornyes >
tirsdag 20. august 2024

Kørselsforbud i september 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i september 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i september 2024 >
mandag 19. august 2024

Vil du med til Transport Expo 2024?

Transport og logistik er i fokus, når transportmessen Transport Expo afholdes den 7. - 8. september hos Volvo Danmarks område i Taastrup. Vi giver gratis adgang til hele messen til dig, dine ansatte og din familie – så du kan møde os til branchesparring og brandgod kaffe på vores stand.

Vil du med til Transport Expo 2024? >