Vind et besøg af Lastbilkaravanen

Nu kan dine børn vinde et besøg af Lastbilkaravanen til deres skoleklasse. Og de voksne kan vinde præmier fra Royal Copenhagen og Kay Bojesen. Konkurrencen markerer afslutningen på trafiksikkerhedskampagnen ”Bliv væk fra lastbilens højre fordæk”.

Du har sikkert set eller hørt om de 20 pink lastbiler, som kører rundt på de danske veje. Det gør de for at sætte fokus på trafiksikkerhed. Budskabet på de pink lastbiler er klart: Bliv væk fra lastbilens højre fordæk, som i øvrigt også er navnet på kampagnen.

 

Kampagnen slutter ved udgangen af april, men det gør ITD’s arbejde for trafiksikkerhed ikke. Det fortsætter. Derfor laver vi to konkurrencer: en for børn og en for voksne. Målet med de pink lastbiler er at sætte fokus på trafiksikkerhed både internt i branchen og eksternt hos vores medtrafikanter.

 

Konkurrence for børn 4-8 år – send en tegning
Nu kan dit barn vinde ITD’s nationale trafiksikkerhedskampagne til sin skoleklasse.

 

Dit barn skal tegne en lastbil og nogle af de varer, en lastbil kører med. Send den til magda@lastbilkaravanen.dk. Så deltager dit barn i konkurrencen om at vinde et besøg af Lastbilkaravanen i uge 41. Det er selvfølgelig gratis, og klassen får refleksveste og bogen ”Brumbassen i trafikken”.

 

Det eneste, det kræver for at deltage, er, at dit barn går i 0., 1. eller 2. klasse efter sommerferien. I din mail skal I oplyse, hvilken vognmandsvirksomhed barnets forældre arbejder hos eller ejer, samt hvilken skole barnet går i, og hvilket klassetrin barnet er på efter sommerferien.

 

Konkurrence for voksne – svar rigtigt
Der er selvfølgelig også en trafiksikkerhedskonkurrence for voksne. Her kan du vinde flotte Royal Copenhagen-krus i en trafiksikker farve. Og en flot Kay Bojesen-fugl.

 

Når Lastbilkaravanen underviser elever i trafiksikkerhed, bliver de blandt andet undervist i, hvordan de skal placere sig i forhold til en lastbil. Eleverne får tre vigtige huskeregler:

 

  1. Bliv bagved lastbilen: Hvis lastbilen kommer først til et lyskryds, og du kommer på din cykel, så bliv bag ved lastbilen, til den er drejet højre.
  2. Bliv foran lastbilen: Hvis du kommer først til et lyskryds, og lastbilen kommer kørende bag dig, så sørg for, at du er foran lastbilen, så kan chaufføren lettere se dig. Du kører, når lyset bliver grønt, og lastbilen drejer først til højre, når du er kørt.
  3. Bliv 2 meter væk fra lastbilens højre fordæk: Den kritiske zone er lige foran lastbilens højre fordæk, hvor det kan være udfordrende for chaufføren at se dig, selvom lastbilen har spejle. Derfor hjælper du både dig selv og chaufføren, hvis du altid placerer dig to meter væk fra lastbilens højre fordæk.

 

For at deltage i konkurrencen skal du svare rigtigt på tre af de fem udsagn nedenunder – du kan hente hjælp i de tre huskeregler ovenover. Du sender de rigtige svarbogstaver til magda@lastbilkaravanen.dk. Det kunne for eksempel være A, B og C. I mailen skal du også skrive, hvilken vognmandsvirksomhed du er ansat i eller ejer og et telefonnummer, som vi kan ringe til dig på.

 

A. Bliv bagved lastbilen

B. Mas dig altid forbi lastbilen

C. Bliv foran lastbilen

D. Bliv så tæt på det højre fordæk som muligt

E. Bliv to meter væk fra lastbilens højre fordæk

 

Det med småt
Konkurrencen starter tirsdag den 6. april og slutter fredag den 16. april 2021. Alle ITD’s medlemsvirksomheder og deres ansatte kan deltage i konkurrencen. Læs mere om konkurrencereglerne her.

 

Tak for hjælpen

Disse kampagner kan ikke lade sig gøre uden ITD-medlemmernes stærke opbakning. En lang række medlemmer med landsdækkende transport viste interesse for at bakke op om kampagnen og stille trailere til rådighed for det vigtige budskab:

 

Alex Andersen Ølund A/S

DSV Road A/S

Fogtmann Logistik A/S

FREJA Transport & Logistics A/S

Frode Laursen A/S

H. Daugaard A/S

H.T. Transport & Spedition A/S

Hans Juel Jensen ApS. Vognmand og Entreprenør

Henrik Skov Christensen ApS

JH Transport & Logistics A/S

Jørgen Jensen Distribution A/S

L.M. Transport, Ans A/S

Ole Larsen Transport A/S

P. Fournaise A/S

Poul Schou A/S

Skive Køletransport A/S

Snave Vognmandsforretning ApS

Stokholm Transport A/S

Tor Udlejning