Initiativer på vejtransportområdet

Færdselsstyrelsen anbefaler, at du printer og medbringer denne meddelelse: Meddelelse om midlertidig undtagelse på køre- og hviletidsområdet


Transportministeriet har offentliggjort flere tiltag på vejtransportområdet, vedrørende køre- og hviletid, uddannelse for varebilchauffører, forlængelse af uddannelsesbeviser samt udlån af chauffører. Du kan hente faktaarket her.

Der er en multilateral aftale til ADR, M324, som giver en forlængelse af gyldighed af ADR-beviser og sikkerhedsrådgiverbeviser. Danmark forventes at tiltræde snarest, se nyheden her.

Undtagelsen fra det ugentlige hvil ved nationale transporter er forlænget til 11. april 2020. Mere info kan ses her.

 

Derudover har miljøministeren valgt at suspendere krav i miljøzonerne i 10 dage fra d, 13. marts 2020. Miljøzonerne findes i København/Frederiksberg, Århus, Aalborg og Odense. Denne suspendering er forlænget til og med 14. april 2020

 

 

Samtidig opfordres kommunerne til at se på lokale begrænsninger og restriktioner for vareudbringning.

Det har ført til lempelser i Københavns kommuneFor at lette arbejdet med at opretholde forsyningen af varer i butikkerne, er det muligt at levere varer til butikkerne i København uafhængigt af de skiltede tidsbegrænsninger. Politiet og kommunens håndhævelse af disse restriktioner er derfor indstillet frem til og med fredag den 27. marts 2020.

 

Opdateret 27/3 2020 kl. 18.17