Tyskland

Tyskland har meldt ud, at grænserne til Danmark, Luxembourg, Frankrig, Østrig Schweiz, Italien og Spanien lukkes fra 16. marts 2020 kl. 08.00. Lukningen omfatter ikke pendlere og godstransport, og hvis der i øvrigt er et anerkendelsesværdigt formål. 

Restriktionerne ved grænsen til Luxembourg ophæves ved udløbet af 15. maj. Restriktionerne ved grænserne til Frankrig, Schweiz og Østrig forlænges til 15. juni, og ophæves herefter hvis smittetrykket tillader det. Dette er aftalt i samarbejde med de pågældende lande. Restriktioner ved den danske grænse, afventer den danske regerings udmelding om, om hvornår de ønsker at åbne grænsen.

 

De tyske myndighederne har udarbejdet en FAQ omkring den tyske grænsekontrol.

 

Værnemidler:

De fleste tyske delstater har indført krav om tildækning af mund og næse (eks. mundbind) i offentlig transport og butikker. Dette kan blive relevant hvis chaufføren skal foretage køb under transport i Tyskland. I disse situationer bør chaufføren medbringe mundbind.

Også visse læsse- og lossesteder stiller krav om mundbind. 

 

 

Cabotage

Der er pt. ingen undtagelser fra cabotagereglerne.

 

  

Kørselsforbud:

Den tyske forbundsminister for transport har opfordret delstaterne til ikke at kontrollere for søn- og helligdagskørselsforbud for at undgå mangel på varer. Det er dog op til de enkelte delstater hvorvidt og i hvilket omfang, de vælger at suspendere reglerne. 

 

En oversigt over undtagelser kan findes på BAG's hjemmeside (side 6 og 7, opdateret 28/5 2020).

 

 

 

Karantæne:

De tyske delstater har indført 14-dages karantæne for personer der indrejser i Tyskland. For flere af delstaterne gælder det dog ikke for personer, der indrejser fra EU/EØS-lande. Chauffører der udfører internationale transporter er ligeledes ikke omfattet. 

 

 

Opdateret 28/5 2020 kl. 13.23