mandag 08. maj 2017 13:59

Macron-sejr kan styrke den europæiske transportsektor

Søndag den 7. maj 2017 blev dagen, hvor Emmanuel Macron kunne lade sig hylde som Frankrigs nye præsident. Afgørelsen er uhyre vigtig for et EU-fællesskab, der lige nu med Brexit er sat på den måske største prøve i fællesskabets levetid.

Søndag den 7. maj 2017 blev dagen, hvor Emmanuel Macron kunne lade sig hylde som Frankrigs nye præsident. Afgørelsen er uhyre vigtig for et EU-fællesskab, der lige nu med Brexit er sat på den måske største prøve i fællesskabets levetid. Sat på spidsen har den franske valgkamp været afgørende for, om det blev et ja eller nej til det EU, vi kender. Dermed har det franske valgresultat også stor betydning for dansk eksport - og den danske transportsektor. Med et markant ja fra den franske befolkning til Macrons linje sætter Frankrig nu en klar retning mod en styrkelse af EU-samarbejdet og det indre marked. Det giver håb om større fokus på den frie handel i hele Europa fremfor den lukkethed og fastholdelse af nationale særregler, der har præget vores branche de senere år. Med Macron ved roret vil der forhåbentligt blæse nye vinde ind i det franske regelværk – også på transportområdet.

 

Vores forhåbning er, at den nye franske præsident formår at sætte sig igennem nationalt og være i stand til at gennemføre sin klare europæisk linje i sin politik. En linje, der fremmer samarbejdet og konkurrencen på tværs af grænserne i Europa og understøtter vækst og udvikling. Men vi er også bevidste om, at Macrons opgave er stor, og at han står over for en vanskelig politisk opgave i et Frankrig, der på mange måder er splittet. Netop derfor er det også afgørende, at ”europæiske” Macron tager bestik af de udfordringer, han står over for, og arbejder målrettet på at forklare franskmændene, at der er mere at vinde ved at være en stærk spiller i det europæiske samarbejde end ved at lukke sig om sig selv.

 

Samtidig sikrer Frankrigs ja til EU-samarbejdet også, at de to største EU-lande – Frankrig og Tyskland - med stor sandsynlighed fortsat vil fastholde deres taktfaste europæiske pardans, og dermed vil fortsætte med at udstikke retningen for resten af Europa og sikre markederne den nødvendige ro til at udvikle sig i. At få pardansen med Tysklands forbundskansler Angela Merkel til at fortsætte som hidtil er første skridt på vejen. Der er nemlig ingen tvivl om, at en stærk europæisk union og et vedvarende fokus på et frit indre marked vil skabe gunstige betingelser for europæisk vækst. Så gårsdagens ja til Frankrig er også et ja til europæisk vækst og fremgang.

 

 

 

 

 

(Foto: Colourbox.com)

SENESTE ITD NYT
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >