mandag 08. maj 2017 13:59

Macron-sejr kan styrke den europæiske transportsektor

Søndag den 7. maj 2017 blev dagen, hvor Emmanuel Macron kunne lade sig hylde som Frankrigs nye præsident. Afgørelsen er uhyre vigtig for et EU-fællesskab, der lige nu med Brexit er sat på den måske største prøve i fællesskabets levetid.

Søndag den 7. maj 2017 blev dagen, hvor Emmanuel Macron kunne lade sig hylde som Frankrigs nye præsident. Afgørelsen er uhyre vigtig for et EU-fællesskab, der lige nu med Brexit er sat på den måske største prøve i fællesskabets levetid. Sat på spidsen har den franske valgkamp været afgørende for, om det blev et ja eller nej til det EU, vi kender. Dermed har det franske valgresultat også stor betydning for dansk eksport - og den danske transportsektor. Med et markant ja fra den franske befolkning til Macrons linje sætter Frankrig nu en klar retning mod en styrkelse af EU-samarbejdet og det indre marked. Det giver håb om større fokus på den frie handel i hele Europa fremfor den lukkethed og fastholdelse af nationale særregler, der har præget vores branche de senere år. Med Macron ved roret vil der forhåbentligt blæse nye vinde ind i det franske regelværk – også på transportområdet.

 

Vores forhåbning er, at den nye franske præsident formår at sætte sig igennem nationalt og være i stand til at gennemføre sin klare europæisk linje i sin politik. En linje, der fremmer samarbejdet og konkurrencen på tværs af grænserne i Europa og understøtter vækst og udvikling. Men vi er også bevidste om, at Macrons opgave er stor, og at han står over for en vanskelig politisk opgave i et Frankrig, der på mange måder er splittet. Netop derfor er det også afgørende, at ”europæiske” Macron tager bestik af de udfordringer, han står over for, og arbejder målrettet på at forklare franskmændene, at der er mere at vinde ved at være en stærk spiller i det europæiske samarbejde end ved at lukke sig om sig selv.

 

Samtidig sikrer Frankrigs ja til EU-samarbejdet også, at de to største EU-lande – Frankrig og Tyskland - med stor sandsynlighed fortsat vil fastholde deres taktfaste europæiske pardans, og dermed vil fortsætte med at udstikke retningen for resten af Europa og sikre markederne den nødvendige ro til at udvikle sig i. At få pardansen med Tysklands forbundskansler Angela Merkel til at fortsætte som hidtil er første skridt på vejen. Der er nemlig ingen tvivl om, at en stærk europæisk union og et vedvarende fokus på et frit indre marked vil skabe gunstige betingelser for europæisk vækst. Så gårsdagens ja til Frankrig er også et ja til europæisk vækst og fremgang.

 

 

 

 

 

(Foto: Colourbox.com)

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >