tirsdag 10. december 2019 12:55

ITD: Historisk klimalov er landet – forude venter arbejdet!

Ny bindende klimalov forpligter siddende og fremtidige regeringer til at arbejde for at reducere Danmarks udledning med 70 procent i 2030. ITD støtter den overordnede målsætning og ser frem til arbejdet med de kommende klimahandlingsplaner.

Et bredt flertal i Folketinget har landet en klimalov. Hermed er grundlaget skabt for, at der hurtigt kan sættes fart på den grønne omstilling – også af transportsektoren. 

 

- Der er al mulig grund til at rose politikerne for at blive enige om en klar og ambitiøs klimaretning for Danmark. Vi er meget tilfredse med, at det er et bredt flertal i Folketinget, der står bag klimaloven, så vi har et solidt politisk fundament at stå på. Det helt afgørende for os er nu, at man understøtter virksomhedernes mulighed for at lave langsigtede investeringer, og det kræver, at der er politisk ro på bagsmækken, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

Selvom klimaloven nu er på plads, så forventer ITD dog, at det først er i forbindelse med de kommende forhandlinger omkring klimahandlingsplanerne, at vejgodstransporten får vished om sektorens klimaforpligtigelse.   

 

- I ITD har vi engageret os aktivt i Klimapartnerskabet for Landtransport, hvor vi har fået til opgave at levere branchens bud på, hvordan transportsektoren kan bidrage til at reducere udledningen af drivhusgasser frem mod 2030. Vores klare forhåbning er, at regeringen kommer til at lytte seriøst til de anbefalinger, som partnerskabet kommer med, og vil anvende dem aktivt under forhandlingerne, siger Carina Christensen og fortsætter:

 

- Skal vi for alvor forløse det store potentiale, der er ved en grøn omstilling af transportsektoren, så kræver det, at de indsatser, som vi iværksætter her og nu, harmonerer med den langsigtede målsætning om en fossilfri sektor i 2050. Der skal være en klar sammenhæng mellem den strategi, vi lægger for blandt andet satsning på bestemte drivmidler, køretøjsteknologi og investeringer i infrastruktur frem mod 2030. 

 

Læs hele klimaloven her.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 06. december 2022

Brug af MitID i din virksomhed og modtagelse af post fra det offentlige

Digitaliseringsstyrelsen er i gang med en trinvis udrulning af MitID Erhverv og kontakter virksomheder, når de står for tur. Hvis du gerne vil modtage post fra det offentlige i e-Boks, men ikke modtager det, er det muligt at vælge til.

Brug af MitID i din virksomhed og modtagelse af post fra det offentlige >
tirsdag 06. december 2022

Nyt kvindehold på chaufføruddannelsen skal få flere ind i chaufførfaget

DEKRA Erhvervsskole opretter nu et nyt hold på chaufføruddannelsen målrettet kvinder. Det nye hold starter op i januar 2023, og det er forhåbningen, at klasser målrettet kvinder vil få flere til at søge ind på chaufføruddannelsen. For kun 2% af lastbilchauffører er kvinder, og det tal er for lavt, mener ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Nyt kvindehold på chaufføruddannelsen skal få flere ind i chaufførfaget >
tirsdag 06. december 2022

Julen nærmer sig, men det betyder ikke juletravlhed for alle i år

Velkommen til "Nyt fra formandens førerhus", som ITD's bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne af ITD. Julen nærmer sig, men det betyder ikke ekstra travlhed for alle vognmænd i år. Dog må den spirende krise ikke få os til at dumpe priserne. I stedet må vi være standhaftige og tilpasse forretningen, lyder budskabet fra John A. Skovrup.

Julen nærmer sig, men det betyder ikke juletravlhed for alle i år >