tirsdag 10. december 2019 12:55

ITD: Historisk klimalov er landet – forude venter arbejdet!

Ny bindende klimalov forpligter siddende og fremtidige regeringer til at arbejde for at reducere Danmarks udledning med 70 procent i 2030. ITD støtter den overordnede målsætning og ser frem til arbejdet med de kommende klimahandlingsplaner.

Et bredt flertal i Folketinget har landet en klimalov. Hermed er grundlaget skabt for, at der hurtigt kan sættes fart på den grønne omstilling – også af transportsektoren. 

 

- Der er al mulig grund til at rose politikerne for at blive enige om en klar og ambitiøs klimaretning for Danmark. Vi er meget tilfredse med, at det er et bredt flertal i Folketinget, der står bag klimaloven, så vi har et solidt politisk fundament at stå på. Det helt afgørende for os er nu, at man understøtter virksomhedernes mulighed for at lave langsigtede investeringer, og det kræver, at der er politisk ro på bagsmækken, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

Selvom klimaloven nu er på plads, så forventer ITD dog, at det først er i forbindelse med de kommende forhandlinger omkring klimahandlingsplanerne, at vejgodstransporten får vished om sektorens klimaforpligtigelse.   

 

- I ITD har vi engageret os aktivt i Klimapartnerskabet for Landtransport, hvor vi har fået til opgave at levere branchens bud på, hvordan transportsektoren kan bidrage til at reducere udledningen af drivhusgasser frem mod 2030. Vores klare forhåbning er, at regeringen kommer til at lytte seriøst til de anbefalinger, som partnerskabet kommer med, og vil anvende dem aktivt under forhandlingerne, siger Carina Christensen og fortsætter:

 

- Skal vi for alvor forløse det store potentiale, der er ved en grøn omstilling af transportsektoren, så kræver det, at de indsatser, som vi iværksætter her og nu, harmonerer med den langsigtede målsætning om en fossilfri sektor i 2050. Der skal være en klar sammenhæng mellem den strategi, vi lægger for blandt andet satsning på bestemte drivmidler, køretøjsteknologi og investeringer i infrastruktur frem mod 2030. 

 

Læs hele klimaloven her.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >