onsdag 25. september 2019 08:18

Vejpakken går i trilogforhandlinger

Efter længere tids uklarheder og administrative finter med Vejpakken i Europa-Parlamentet er det endelig lykkedes transportudvalget at få mandatet på Vejpakken vedtaget. ITD glæder sig over, at næste fase nu begynder med trilogforhandlingerne.

Europa-Parlamentets transportudvalg har tirsdag den 24. september 2019 vedtaget, at Vejpakken kan gå videre til de såkaldte trilogforhandlinger. Her skal de europæiske institutioner, henholdsvis Kommissionen, Rådet og Europa-Parlamentet, mødes med hver deres vejpakkemandat i bagagen og forhandle sig frem til fælles regler for vejgodstransportbranchen.

 

Efter flere processuelle vanskeligheder og politiske gruppers udfordringer af det forhenværende parlaments beslutning om at gå videre med Vejpakken er det endelig blevet afgjort, at Vejpakken skal i trepartsbehandling, hvor institutionerne skal forhandle og afdække kompromisløsninger for henholdsvis udstationering, cabotage og køre- og hviletid.

 

- Beslutningen er en vigtig milepæl for Vejpakken efter en lang stagnationsperiode i EU’s institutioner. I ITD glæder vi os over, at flere års arbejde ikke er gået til spilde, og at vi nu kan se frem til, at institutionerne sætter fart på at få fundet nogle fælleseuropæiske løsninger og regler, der kan kontrolleres og håndhæves, siger ITD’s erhvervspolitiske chefkonsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.

 

Ud over mandatet til udstationering, cabotage og køre- og hviletid har Europa-Parlamentet tillige godkendt øvrige forhandlingsmandater, herunder mandatet til Eurovignette-direktivet, kombidirektivet og direktivet om elektronisk godstransportinformation.

 

SENESTE ITD NYT
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >