fredag 23. oktober 2020 07:49

Lastbilkaravanen giver 55.000 refleksveste til alle 2. klasser

Mandag den 26. oktober 2020 får alle landets 55.000 elever i 2. klasse i de danske folkeskoler en grøn refleksvest. Det er den nationale trafiksikkerhedskampagne Lastbilkaravanen, som sætter fokus på lastbiler og trafiksikkerhed for de yngste trafikanter.

Fokus på trafiksikkerhed er med til at redde liv. Derfor har ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, lavet Lastbilkaravanen. Lastbilkaravanen er en national kampagne, som handler om trafiksikkerhed og lastbiler for de yngste trafikanter. Målet er mere tryghed og forståelse blandt trafikanterne.

 

55.000 refleksveste til elever i 2. klasse
Mandag den 26. oktober modtager alle elever i 2. klasse i de danske folkeskoler grønne refleksveste. Sammen med vestene får eleverne også undervisningsmateriale, som de kan bruge til deres trafiksikkerhedsundervisning. Det er bogen Brumbassen i trafikken, der handler om lastbiler og trafikkultur og -sikkerhed. Det er en gave til de yngste trafikanter, og de skoler, som ikke er med, kan gratis downloade materialet på www.lastbilkaravanen.dk.

- Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark, og i ITD føler vi som brancheorganisation et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv. Derfor har ITD lavet Lastbilkaravanen for vores mindste trafikanter. Vi har skabt et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbiler på skoleskemaet. Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at eleverne får gode vaner fra starten, når de færdes i trafikken sammen med mor og far. ITD håber også på, at skolerne og forældrene vil minde eleverne om at bruge vestene, så de er mere synlige i trafikken, siger Malene Vitus, projektleder på Lastbilkaravanen, ITD.

 

Mere trafiksikkerhed til de mindste skoleelever
Inden Covid-19 besøgte Lastbilkaravanen hvert år 3.000 elever i 0.-2. klasse i kampagneugen, hvor de lærte om trafiksikkerhed og lastbiler. Det kan Lastbilkaravanen ikke nu, men emnet er trods corona lige så vigtigt. Derfor kører Lastbilkaravanen også i år, for fokus på trafiksikkerhed er med til at redde liv.

 

Trafiksikkerhed er vigtig for alle trafikanter
Transportministeren Benny Engelbrecht (S) bakker op om budskabet om trafiksikkerhed og god trafikkultur, og ministeren er glad for initiativet.

- Trafiksikkerheden på de danske veje og cykelstier er et af mine helt store fokuspunkter, og desværre kan vi se, at ulykker, hvor store køretøjer og lette trafikanter er involveret, ofte er meget alvorlige og uhyggelige. Jeg vil gøre mit for, at vi får dæmmet op mod det, og jeg er rigtig glad for, at branchen også tager et stort ansvar. Lastbilkaravanen giver skolebørn en god forståelse af, hvordan de skal færdes sikkert i trafikken, og med 55.000 refleksveste må man sige, at der også bliver gjort noget ved deres synlighed, siger transportminister Benny Engelbrecht.

 

Kampagnens tre vigtige budskaber
Udover at sende 55.000 refleksveste samt undervisningsmateriale ud til eleverne, så er der også fire mindre skoler, som får besøg af en coronasikret udgave af Lastbilkaravanen. Her bliver eleverne i 2. klasse undervist i de tre livsvigtige huskeregler:

  1.        Bliv bag ved lastbilen, når den kommer først til et kryds
  2.        Bliv foran lastbilen, når cyklisten kommer først til et kryds
  3.        Bliv væk fra lastbilens højre forhjul.

Tak til de medlemsvirksomheder, der stillede op med lastbiler og chauffører til Lastbilkaravanen

Alex Andersen. Ølund A/S

Anders Nielsen & Co A/S

H. Daugaard A/S

Tor Udlejning ApS

Lastbilkaravanen har kørt siden 2013. Lastbilkaravanen bliver støttet af FDE Fonden.

Læs mere om Lastbilkaravanen på www.lastbilkaravanen.dk.

SENESTE ITD NYT
fredag 20. november 2020

Tysk maut ikke i overensstemmelse med EU-reglerne

EU-domstolen har den 28. oktober 2020 afgjort, at beregningen af den tyske vejskat for tunge køretøjer ikke er i overensstemmelse med EU-reglerne. Ifølge EU-reglerne er det kun tilladt at medregne omkostninger til infrastruktur i maut-beløbet, men den tyske vejskat indeholder også omkostninger til færdselspolitiet.

Tysk maut ikke i overensstemmelse med EU-reglerne >
torsdag 19. november 2020

Lempelse af restriktioner i nordjyske kommuner

Sundhedsmyndighedernes anbefaling af lempelser sker på baggrund af nyeste data for smittespredning og sekventering af positive prøver. Regeringen har valgt at følge anbefalingen og har derfor lempet langt de fleste af restriktionerne i kommunerne Frederikshavn, Vesthimmerland, Jammerbugt, Thisted, Brønderslev, Hjørring og Læsø. For godstransport betyder det, at der fra den 19. november 2020 ikke længere vil være begrænsninger for trafik ind og ud af området, som de berørte kommuner dækker.

Lempelse af restriktioner i nordjyske kommuner >
onsdag 18. november 2020

ITD’s magasin 05 – 2020

Læs magasinet online

ITD’s magasin 05 – 2020 >