onsdag 15. december 2021 15:25

Lang ventetid på køreprøver forværrer chaufførmanglen

Vognmænd står klar med folk, der gerne vil sætte sig bag rattet i lastbilerne. Men urimeligt lange ventetider på køreprøver forhindrer, at de kan få deres køreprøve og det forværrer chaufførmanglen. Derfor bør alt sættes ind for at få ventetiden på køreprøver bragt ned.

Organisationerne ATL, DI Transport og 3F er kommet med et opråb til Færdselsstyrelsen om de foruroligende lange ventetider på køreprøver, som betyder at blandt andet kommende lastbilchauffører skal vente urimeligt længe på at tage en køreprøve.

 

Færdselsstyrelsen overtog i oktober 2021 ansvaret for køreprøver, og der er ikke en løsning i udsigt på problemet. Og det er uacceptabelt, mener også ITD.

 

- Vi ser lige nu, at der er kamp om de ledige køreprøvetimer, og elever må køre om kap rundt i landet i jagten på at få en ledig tid. Det er kort sagt en jungle derude, og det er vores elever i branchen slet ikke tjent med, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

 

ITD bakker derfor op om kritikken fra de tre organisationer, og påpeger, at det især er et problem for lastbilerhvervet, der er ramt af chaufførmangel.

 

- Problemet med ventetid på køreprøve rammer lastbilerhvervet på det værst tænkelige tidspunkt. For branchen kæmper i forvejen for at skaffe chauffører, og mange vognmænd må sige nej til opgaver på grund af arbejdskraftmangel. Derfor er det ekstra frustrerende for vores virksomheder, når der rent faktisk er nogle, der vil ud og køre, men som bliver forhindret på grund af bureaukrati og noget så elementært som at aflægge en køreprøve. Vi er derfor helt enige med ATL, DI Transport og 3F, og vi opfordrer til, at Færdselsstyrelsen tager problemet meget alvorligt, selvom de har arvet en stor pukkel af ventetider fra Politiet, siger Carina Christensen.

SENESTE ITD NYT
torsdag 25. maj 2023

Værsgo: Rabatkode til Universe Science Park

Det bliver vildt! Den 10. juni kommer Magda og Lastbilkaravanen forbi oplevelsesparken Universe på Als, hvor de deltager i det store event ”Brand og Redning”. Derfor kan du, dine ansatte og deres familier nu få 20 procent rabat på køb af onlinebilletter til Universe denne lørdag. Så skynd dig at sende denne nyhed rundt i virksomheden og start en fest.

Værsgo: Rabatkode til Universe Science Park >
onsdag 24. maj 2023

Skatteminister til ITD-Konference: I skal vide at regeringen lytter til vognmændene

Der var livlig debat på ITD’s konference, Transport koster penge – Grøn transport koster mange penge, som blev afholdt onsdag. Og budskabet fra skatteminister Jeppe Bruus (S) var klart: Vi lytter til jeres ønsker og vil gerne gå i dialog om en plan for omstillingen af den tunge vejtransport.

Skatteminister til ITD-Konference: I skal vide at regeringen lytter til vognmændene >
onsdag 24. maj 2023

ITD afholder kursus i ADR kap. 1.3-uddannelse

ADR kap. 1.3-uddannelse – onsdag den 14. juni 12:30-16:00 i ITD Huset. Vi starter med en sandwich og sodavand.

ITD afholder kursus i ADR kap. 1.3-uddannelse >