mandag 05. september 2022 08:56

Alarmerende stigning i mangel på lastbilchauffører

Der mangler 425.000 lastbilchauffører i Europa, og det enorme tal ser nu ud til at stige. Den internationale lastbilorganisation, IRU, forventer i ny rapport, at antallet af ubesatte chaufførstillinger vil stige fra 10 procent til 14 procent på europæisk plan ved udgangen af 2022. Og det er alarmerende, mener ITD, der igen efterlyser politisk handling på problemet.

Manglen på chauffører er en af de største udfordringer for lastbilerhvervet lige nu.

 

Herhjemme oplyser 6 ud af 10 transportvirksomheder, at de mangler chauffører, og mange steder rundt om i landet, står der lastbiler parkeret, som ikke kan komme ud at køre på landevejene, simpelthen fordi det ikke er til at få fat i en chauffør til at køre dem.

 

Det går også ud over helt almindelige danskere, som oplever, at priserne på varer bliver dyrere, og det går ud over danske virksomheder, som må forvente forlængede leveringstider på varer til produktionen.

 

Og der er ikke udsigt til en forbedring situationen i den kommende tid, viser IRUs årlige undersøgelse af chaufførmangel i Europa. Rapporten viser bl.a., at gennemsnitsalderen på chauffører er helt oppe på 47 år. Og det tal vil kun blive ved med at stige, da det er vanskeligt for branchen at tiltrække yngre chauffører.

 

Derfor har ITD blandt andet foreslået, at alderen for hvornår man kan tage stort kørekort skal sættes ned til 17 år, da mange unge er færdige med deres skolegang, inden de er blevet gamle nok til at tage kørekort.

 

Ifølge ITD skal rapporten tages meget alvorligt - både herhjemme og i Bruxelles.

 

- Vi skal tage chaufførmanglen meget alvorligt, fordi den skaber flaskehalse i hele forsyningskæden. Og det rammer ikke kun transportvirksomhederne, men hele det danske samfund. For branchen er allerede nu presset til det yderste på grund af manglen på chauffører, og nu ser vi så tal, der peger på, at situation faktisk bliver endnu værre i den kommende tid. Det kræver politisk handling både herhjemme og i EU, siger Henriette Kjær, Politisk Chef i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport,

 

ITD opfordrer derfor til, at man sætter tempoet gevaldig i vejret fra politisk side med at finde løsninger på chaufførmanglen. For efterspørgslen på transport forventes også at stige, og det er en farlig kombination, der kan forværre forsyningskrisen og inflationen.

 

-Vi har længe presset på for en plan for chaufførmanglen herhjemme. Det har været svært at råbe politikerne op, men vi fornemmer, at både transportministeren og de transportpolitiske ordførere på Christiansborg har indset problemet og faktisk gerne vil medvirke til at gøre noget ved det. Men tallene fra IRU taler sit tydelige sprog - der skal handling til nu, siger Henriette Kjær og tilføjer.

 

- Chaufførmanglen koster samfundet rigtig mange penge, og derfor bliver vi også nødt til at få sat gang i nogle initiativer. Det gælder alt fra initiativer, der får flere unge til at søge ind på transportuddannelserne, fastholdelse af chauffører, der allerede er i branchen, et eftersyn af de mange regler og risiko for bøder, som vores chauffører bliver udsat for, til bedre vejinfrastruktur og mere kapacitet på rastepladserne, så de lovpligtige hvil kan overholdes. Det er en bred palette, der skal kigges på, siger Henriette Kjær

 

IRU’s undersøgelse er er baseret på en omfattende undersøgelse af transportvirksomheder fra 15 europæiske lande.

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >