fredag 11. marts 2022 09:19

Danish Transport Award 2022: ITD giver plads til flere gode indstillinger

ITD har modtaget flere gode indstillinger til Danish Transport Award 2022, men vil gerne give flere medlemsvirksomheder mulighed for at komme frem med deres succeshistorier. Så vi rykker tidsfristen for indstillinger til fredag den 18. marts 2022. Alle CSR-initiativer med fokus på arbejdskraft - både små og store - kan indstilles til prisen.

Der er akut mangel på arbejdskraft, og ITD er stærkt optaget af at sikre tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft til transporterhvervet. Det er afgørende for, at danske transport- og logistikvirksomheder kan klare sig i konkurrencen såvel nationalt som internationalt.

 

Men hvordan tænker medlemsvirksomhederne ud af boksen og tager et socialt ansvar, når det kommer til at fastholde og ansætte medarbejdere – uanset om det er chauffører, lagermedarbejdere, elever, disponenter eller kontormedarbejdere?

 

ITD vil gerne hylde de succeshistorier, der kan inspirere andre transport- og logistikvirksomheder til at følge de gode eksempler. Derfor er temaet for Danish Transport Award 2022 CSR-initiativer med fokus på arbejdskraft. Det er der allerede kommet flere gode bud på, men vi vil gerne give ITD’s medlemsvirksomheder lidt længere tid til at finde de gode eksempler frem. Så vi har valgt at forlænge tidsrummet for indstillinger, så fristen er nu fredag den 18. marts 2022.

 

Prisen gives til en virksomhed, der tager et aktivt ansvar, når det kommer til at fastholde og ansætte medarbejdere i transporterhvervet. Det kan eksempelvis være at ansætte flygtninge, indvandrere, seniorer, personer med funktionsnedsættelse, udfordrede unge, veteraner, socialt udsatte, flere kvinder og flere unge.

 

Det kan også være, at virksomheden opkvalificerer ufaglærte medarbejdere, løbende etablerer praktikpladser, laver seniorpakker med attraktive og fleksible vilkår eller fastholder dygtige og loyale medarbejdere på anden vis. Kun fantasien sætter grænser.

 

Prisen uddeles på ITD’s medlemsmøde i oktober 2022.

 

Læs om DTA 2022 - kriterierne her

 

Indstil kandidater her

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >
mandag 01. juli 2024

Ny ESG-skabelon for SMV’er

Erhvervsstyrelsen har lanceret en ny ESG-skabelon, som SMV’er frivilligt kan bruge til at lave deres ESG-opgørelse. Skabelonen er baseret på den europæiske standard (VSME).

Ny ESG-skabelon for SMV’er >