onsdag 23. februar 2022 16:34

ITD enig med et stort antal danskere: Staten skal ikke drive vognmandsvirksomhed

Hver tredje dansker mener, at den danske stat bør sælge sine aktier i PostNord. Det konkluderer en ny meningsmåling om danskernes holdning til statens ejerskab af PostNord, foretaget for MobilityWatch. ITD er helt enig og opfordrer politikerne til at trække i arbejdstøjet.

En meningsmåling foretaget af analysefirmaet Wilke for transportmediet MobilityWatch viser stor modstand mod statens ejerskab af PostNord.

 

 

Mere præcist skriver transportmediet bl.a., at 32,6 pct. af de adspurgte svarede "ja" til, at den danske stat bør sælge sine aktier i Post Nord. Og det er positivt, at så mange danskere faktisk er imod et statsligt PostNord, mener ITD.

 

-Selvom man generelt bør tage et vist forbehold for den slags meningsmålinger, så synes vi i ITD, at det er positivt at så stor en del af danskerne er enige med ITD i, at staten ikke længere skal eje PostNord. Vi ser det som et tydeligt tegn på, at rigtig mange danskere principielt er enige med ITD i, at staten selvfølgelig ikke skal drive vognmandsvirksomhed. For det er i realiteten det staten gør som ejer af PostNord, siger Carina Christensen, adm. direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

 

ITD har længe kæmpet for, at den massive statsstøtte til PostNord skal høre op, og har både klaget til Kommissionen og gået til domstolene for at få stoppet pengestrømmen til det statslige selskab. 

 

ITD håber derfor også, at undersøgelsen vil gøre indtryk på de politikere, som i løbet af 2022 endnu engang skal drøfte den midlertidige forlængelse af befordringspligten. For ifølge ITD er den et tegn på, at danskerne har vænnet sig til de private alternativer til PostNord.

 

-Jeg tror ikke, at en tredjedel af danskerne ville være imod statens ejerskab af PostNord, hvis de ikke havde tiltro til, at private vil udføre opgaven lige så godt eller bedre. Det er også det vi ser ude på pakkemarkedet, hvor private aktører leverer en fantastisk brev- og pakkeservice, til trods for, at de er udsat for unfair konkurrence , siger Carina Christensen.

 

-Vi ser derfor frem til forhandlingerne om hvorvidt Post Danmark skal beholde befordringspligten, og om staten fortsat skal eje Post Nord. For der skal hurtigst muligt findes en løsning på den uholdbare situation, hvor staten år efter år pumper millioner ud til en statslig transportvirksomhed, hvis opgaver kan varetages uden statsstøtte af private udbydere, afslutter Carina Christensen

SENESTE ITD NYT
mandag 20. januar 2025

Hvem skal have FDE Fondens Initiativpris 2025?

FDE Fondens Initiativpris gives til en eller flere, som har gjort sig særligt bemærket og som er en stor inspiration i den danske godstransport- og logistikbranche. Prisen kan gives til virksomheder, organisationer, uddannelses- og forskningsinstitutioner eller enkeltpersoner og består af et legat på 50.000 kroner, et diplom og en statuette.

Hvem skal have FDE Fondens Initiativpris 2025? >
torsdag 16. januar 2025

Storbritannien stiller krav om særlig importerklæring (ENS)

Fra den 31. januar 2025 skal der for alle varer, der importeres fra EU til Storbritannien, indsendes en særlig Safety and Security declaration, også kaldet en Entry Summary Declaration (ENS). Transportører, der transporterer varer ind over den britiske grænse, er juridisk ansvarlige for, at erklæringerne er indsendte. De kan dog aftale, at en tredjepart skal indsende erklæringer på deres vegne.

Storbritannien stiller krav om særlig importerklæring (ENS) >
tirsdag 14. januar 2025

Storbritannien indfører krav om elektronisk rejsetilladelse (ETA)

ITD minder om, at det fra 2025 bliver et krav at have en elektronisk rejsetilladelse (ETA) for at rejse til Storbritannien. Kravet er allerede gældende for nogle nationaliteter, men vil fra den 2. april 2025 omfatte stort set alle rejsende. Som chauffør skal du derfor fremover ansøge om en ETA, inden du transporterer gods til Storbritannien.

Storbritannien indfører krav om elektronisk rejsetilladelse (ETA) >