onsdag 19. oktober 2022 12:00

ITD: Motorvejen er vejgodstransportens arbejdsplads

ITD advarer mod DF’s forslag om, at udenlandske lastbiler kun må køre kl. 22 – 05 på de danske motorveje. Det er højrepopulisme, som forsøger at grave grøfter i transporterhvervet. DF burde i stedet bruge tid på at gøre det lettere at være vognmand og chauffør i Danmark.

I en tid med stor mangel på godschauffører i Danmark er det helt uden for skiven at foreslå chikane af udenlandske lastbiler. Derfor afviser ITD’s adm. direktør, Stefan Schou, forslaget fra Alex Ahrendtsen (DF) i Transportmagasinet den 19. oktober 2022 om at forbyde udenlandske lastbiler på de danske motorveje i bestemte tidsrum.

- Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår for alle, der går på arbejde, men motorvejen er faktisk arbejdspladsen for de udenlandske lastbiler, når de er i Danmark. Hvis det er trængsel, man er bekymret for, så er det alle kontorarbejdere, der må finde en alternativ rute ind på kontoret, siger ITD’s adm. direktør, Stefan Schou.

Stefan Schou læser også meningsmålinger og kan godt forstå, at DF har brug for opmærksomhed og har svært ved at trænge igennem lydmuren, men de højrepopulistiske forslag graver helt unødvendigt grøfter mellem parterne i transporterhvervet.

- Jeg håber, at DF fremadrettet vil arbejde mere seriøst med vejgodstransport. Der er en masse at tage fat på. Når vi taler de udenlandske lastbiler, så er det stadig et problem, at vi i Danmark ikke kan få kradset parkeringsbøder ind. Hvis DF vil gøre det lettere at være vognmand og chauffør i Danmark, så har vi i Danmark et katalog på 42 sider med bøder og sanktioner, som de passende kunne kaste sig over, fortæller Stefan Schou.

ITD’s adm. direktør husker dengang Alex Ahrendtsen havde tænkt sig at indstille karrieren som politiker, fordi han hellere ville gøre mennesker glade. Stefan Schou håber ikke, at Alex Ahrendtsen har valgt at blive i politik bare for at gøre livet surt for andre mennesker.

SENESTE ITD NYT
lørdag 01. april 2023

ITD udbyder nyt kursus i køre-, cykle- og hviletid

I 2024 kommer der en ny takograf, og ITD forudser, at den som noget nyt vil indeholde en knap til håndtering af aktiviteten ”cykletid”. Da ITD altid er på forkant, udbyder vi allerede fra i dag – den 1. april – et nyt kursus i køre-, cykle- og hviletid, så vores medlemsvirksomheder er klar til at betjene den nye takograf.

ITD udbyder nyt kursus i køre-, cykle- og hviletid >
fredag 31. marts 2023

Optimering af trafikken ved Frøslev grænse

Det tyske motorvejs selskab tester ny afmærkning af trafikken ved Frøslev grænse ind i Danmark

Optimering af trafikken ved Frøslev grænse >
fredag 31. marts 2023

Forårets kurser hos ITD – Webinar

ITD afholder webinar om GMP+ FC-ordningen 2020.

Forårets kurser hos ITD – Webinar >