fredag 21. april 2023 14:22

Transportordfører til ITD på transportmessen: Det er fedt at være tilbage og mærke stemningen i branchen

ITD’s stand på transportmessen havde i dag besøg fra både Folketinget og Europa-Parlamentet. Folketingsmedlem Kenneth Fredslund (DD) og europaparlamentariker Bergur Løkke Rasmussen (M) var nemlig forbi og høre om ITD’s medlemsvirksomheder.

ITD fortsætter fredag med at byde velkommen til Transportmessen og hylde medlemsvirksomhedernes mange succeser.

 

En af de besøgende var i dag transportordfører Kenneth Fredslund fra Danmarksdemokraterne.

 

Og det var en rigtig positiv oplevelse for folketingspolitikeren, som selv kommer fra branchen og har kørt lastbil.

 

-At komme tilbage og se udviklingen og mærke stemningen igen her, det er en rigtig god oplevelse, siger Kenneth Fredslund.

 

Bakker op om ITD

Knap så positiv er Kenneth Fredslund over for den kommende lastbilafgift, som han er stor modstander af.

 

Og han bakker da også op om ITD’s opfordring til, at regeringen trækker i nødbremsen med forslaget.

 

-Som minimum skal vi have regeringen til at indse, at det vil være en rigtig god ide, hvis man udsætter afgiften til den vare, som man skal bruge, er på hylden. I dag kan vognmændene reelt set intet gøre for at opfylde den adfærdsændring, som regeringen ønsker, siger Kenneth Fredslund.

 

Bergur Løkke Rasmussen hørte om medlemsvirksomheder

Europaparlamentariker Bergur Løkke Rasmussen var også inviteret til ITD’s stand for at høre om de aktuelle udfordringer i branchen.

 

Og det gjorde indtryk på Bergur Løkke Rasmussen, som sidder i Europa-Parlamentets Transportudvalg. For han har brug for input fra virkelighedens verden i det politiske arbejde.

 

-Det er utrolig vigtigt som politiker at komme ud og opleve den virkelige verden og tale med de folk, der bliver berørt af den politik, vi laver. Både nationalt, men især i EU, hvor man måske kan være en lille smule længere væk fra dem, der bliver ramt af lovgivningen, siger Bergur Løkke Rasmussen, som blandt andet hørte udfordringerne ved at omstille lastbiler til el.

 

 

 

Formand tilfreds

ITD’s bestyrelsesformand John A. Skovrup er glad for, at politikerne tager sig tid til at komme forbi  og høre om branchen.

 

-Der sker rigtig meget med den politiske situation i disse måneder og år - både herhjemme og i EU. Og det er komplicerede regler, som branchen har meget specifikke ønsker til. Det får vi mulighed for at fortælle politikerne om en dag som i dag, siger John A. Skovrup.

 

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >