fredag 21. april 2023 14:22

Transportordfører til ITD på transportmessen: Det er fedt at være tilbage og mærke stemningen i branchen

ITD’s stand på transportmessen havde i dag besøg fra både Folketinget og Europa-Parlamentet. Folketingsmedlem Kenneth Fredslund (DD) og europaparlamentariker Bergur Løkke Rasmussen (M) var nemlig forbi og høre om ITD’s medlemsvirksomheder.

ITD fortsætter fredag med at byde velkommen til Transportmessen og hylde medlemsvirksomhedernes mange succeser.

 

En af de besøgende var i dag transportordfører Kenneth Fredslund fra Danmarksdemokraterne.

 

Og det var en rigtig positiv oplevelse for folketingspolitikeren, som selv kommer fra branchen og har kørt lastbil.

 

-At komme tilbage og se udviklingen og mærke stemningen igen her, det er en rigtig god oplevelse, siger Kenneth Fredslund.

 

Bakker op om ITD

Knap så positiv er Kenneth Fredslund over for den kommende lastbilafgift, som han er stor modstander af.

 

Og han bakker da også op om ITD’s opfordring til, at regeringen trækker i nødbremsen med forslaget.

 

-Som minimum skal vi have regeringen til at indse, at det vil være en rigtig god ide, hvis man udsætter afgiften til den vare, som man skal bruge, er på hylden. I dag kan vognmændene reelt set intet gøre for at opfylde den adfærdsændring, som regeringen ønsker, siger Kenneth Fredslund.

 

Bergur Løkke Rasmussen hørte om medlemsvirksomheder

Europaparlamentariker Bergur Løkke Rasmussen var også inviteret til ITD’s stand for at høre om de aktuelle udfordringer i branchen.

 

Og det gjorde indtryk på Bergur Løkke Rasmussen, som sidder i Europa-Parlamentets Transportudvalg. For han har brug for input fra virkelighedens verden i det politiske arbejde.

 

-Det er utrolig vigtigt som politiker at komme ud og opleve den virkelige verden og tale med de folk, der bliver berørt af den politik, vi laver. Både nationalt, men især i EU, hvor man måske kan være en lille smule længere væk fra dem, der bliver ramt af lovgivningen, siger Bergur Løkke Rasmussen, som blandt andet hørte udfordringerne ved at omstille lastbiler til el.

 

 

 

Formand tilfreds

ITD’s bestyrelsesformand John A. Skovrup er glad for, at politikerne tager sig tid til at komme forbi  og høre om branchen.

 

-Der sker rigtig meget med den politiske situation i disse måneder og år - både herhjemme og i EU. Og det er komplicerede regler, som branchen har meget specifikke ønsker til. Det får vi mulighed for at fortælle politikerne om en dag som i dag, siger John A. Skovrup.

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 26. september 2023

ITD Medlemsmøde den 4. oktober - du kan stadig nå det

Du kan stadig nå at være med til et spændende medlemsmøde i Hedensted næste onsdag den 4. oktober. Vi kommer til at tale om, hvordan man kan blive bedre til at sende en del af ekstraregningen for grøn omstilling med mere videre til kunderne. Vi skal også spise lækker mad, så medmindre du kun er til kildevand, er det vigtigt, du melder dig til. Vi glæder os til at se dig!

ITD Medlemsmøde den 4. oktober - du kan stadig nå det >
tirsdag 19. september 2023

Kørselsforbud i oktober 2023

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i oktober 2023. Bemærk, at kørselsforbuddet ved helligdage ofte træder i kraft den forudgående dag. Klik på det enkelte land for at komme direkte til landeinformation, med detaljerede oplysninger om tidsrum og strækninger.

Kørselsforbud i oktober 2023 >
mandag 18. september 2023

Nye tekniske krav til lange vogntog i Sverige

Den svenske Transportstyrelsen har offentliggjort tekniske krav for vogntog med en længde på op til 34,5 meter. Herunder også de såkaldte dobbelttrailervogntog.

Nye tekniske krav til lange vogntog i Sverige >