onsdag 18. november 2020 10:25

ITD’s magasin 05 – 2020

Læs magasinet online

SENESTE ITD NYT
fredag 20. november 2020

Tysk maut ikke i overensstemmelse med EU-reglerne

EU-domstolen har den 28. oktober 2020 afgjort, at beregningen af den tyske vejskat for tunge køretøjer ikke er i overensstemmelse med EU-reglerne. Ifølge EU-reglerne er det kun tilladt at medregne omkostninger til infrastruktur i maut-beløbet, men den tyske vejskat indeholder også omkostninger til færdselspolitiet.

Tysk maut ikke i overensstemmelse med EU-reglerne >
torsdag 19. november 2020

Lempelse af restriktioner i nordjyske kommuner

Sundhedsmyndighedernes anbefaling af lempelser sker på baggrund af nyeste data for smittespredning og sekventering af positive prøver. Regeringen har valgt at følge anbefalingen og har derfor lempet langt de fleste af restriktionerne i kommunerne Frederikshavn, Vesthimmerland, Jammerbugt, Thisted, Brønderslev, Hjørring og Læsø. For godstransport betyder det, at der fra den 19. november 2020 ikke længere vil være begrænsninger for trafik ind og ud af området, som de berørte kommuner dækker.

Lempelse af restriktioner i nordjyske kommuner >
tirsdag 17. november 2020

Arbejdstilsynet gennemfører aktionsdage i uge 48

Arbejdstilsynet gennemfører hvert år aktionsdage i branchen vejgodstransport som supplement til de almindelige tilsyn. Aktionerne udføres som uanmeldte tilsynsbesøg og typisk på de steder, hvor der foretages på- og aflæsning af gods.

Arbejdstilsynet gennemfører aktionsdage i uge 48 >