tirsdag 21. juni 2016 13:04

ITD på Folkemødet: Fokus på vækst og bevægelighed

Folkemødet 2016 er nu veloverstået, og ITD fik igennem en række debatter sat fokus på vigtigheden af at sikre varernes fri bevægelighed i Europa og ordentlige vækstbetingelser for transportsektoren.

Den røde tråd for ITD's deltagelse i årets folkemøde var at sætte fokus på, hvordan man skaber de bedste vækstbetingelser for de danske transport- og logistikvirksomheder. Igennem en lang række debatter fik ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, mulighed for at rette et skarpt fokus på de udfordringer, som den danske transportsektor står over for i dag. Debatterne spændte vidt, og det gav blandt andet ITD mulighed for at debattere flygtningesituationens påvirkning på transportsektoren, håndtering af gods i havnene samt vigtigheden af varernes fri bevægelighed i Europa.

 

- Folkemødet er en fantastisk mulighed for at tale med aktører, som man ikke taler med normalt, om de bredde samfundsmæssige dagsordner. I debatterne har vi fået mulighed for at åbne folks øjne for, hvor vigtig vejgodstransporten er for folks hverdag, samt de udfordringer, vi som branche kigger ind i. Derudover har vi på Folkemødet fået mulighed for at vedligeholde og opdyrke dialogen med ministre, andre organisationer og virksomheder, siger Kaspar Wederkinck Olesen, pressechef i ITD.

 

Sammen med blandt andet VELUX, Dansk Byggeri, Danske Havne, Ystad Havn og Danmarks Rederiforening blev der sat fokus på, hvilken rolle transportsektoren har for væksten i Danmark samt Europa. For ITD's vedkommende er linjen, at det er vigtigt, at medlemmerne ikke er hæmmet af administrative byrder eller infrastrukturelle forhindringer. På tværs af de forskellige paneler var der stor enighed om, at vejgodstransporten spiller en helt central rolle for væksten i Danmark, og uden en effektiv transportsektor vil prisen for slutbrugeren blive forhøjet.

 

Flygtningesituationen i Europa var til debat

Det var dog ikke kun vækst, der blev debatteret, men også hvordan flygtningesituationen i høj grad er i gang med at forme hverdagen for ITD's medlemmer. Public Affairs chef, Karen Roiy, fik i to debatter lejlighed til at slå et slag for, at man skal kæmpe imod de nationale grænsekontroller og finde en fælles europæisk løsning på flygtningesituationen.

 

- Varernes fri bevægelighed i det indre marked er fundamentet for den europæiske transport- og logistiksektor, og det er bydende nødvendigt, at den samlede transportbranche kæmper for at bevægeligheden bevares. På europæisk plan ser man, at en række lande tyer til nationale løsninger for at imødegå de forandringer, som flygtningepresset skaber. I ITD's optik er indførslen af national grænsekontrol samt nationale mindstelønninger den forkerte vej at gå, da disse er med til at hæmme den fri bevægelighed, siger Karen Roiy. 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 30. juli 2024

Affaldstilsyn

I 2025 træder ny lovgivning i kraft, der skal styrke tilsynet med virksomheders sortering og håndtering af affald. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for din virksomhed, uanset om du producerer affald, er indberetter af affaldsdata, transporterer affald til et affaldsforbrændingsanlæg eller er importør eller eksportør af affald.

Affaldstilsyn >
mandag 29. juli 2024

Polen udvider SENT-systemet fra 2025

Det polske overvågningssystem SENT udvides den 1. januar 2025 til at omfatte alle ikke-EU-transportører, der udfører international transport, og EU-transportører, der udfører cabotage i Polen. Disse virksomheder skal fra næste år anmelde deres transporter i SENT. I dag gælder overvågningssystemet SENT kun for såkaldte ”sensitive varer”.

Polen udvider SENT-systemet fra 2025 >
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >