tirsdag 01. november 2016 12:18

Transportsektorens tag på grøn transport

Transportsektoren bliver stadig grønnere, men hvordan opfylder transportsektoren EU's CO2-reduktionskrav? Det og meget andet gives der svar på, når TINV og TØF tirsdag den 15. november 2016 afholder konference hos Rambøll.

EU’s miljø- og klimakrav til "biler, bønder og boliger" strammes gradvist mere og mere. Det ansvar står transportsektoren overfor, og det forventes både at give transportsektoren nogle strukturelle udfordringer, men også muligheder for, hvordan transporten af varer håndteres fremover:

 

- Det er klart, at transportsektoren ligesom landbruget, energisektoren og boligejerne har et ansvar for, hvordan vores verden skal klare sig nu og i fremtiden. Transportsektoren og særligt varegodstransporterne får ofte skylden for at udlede meget CO2. Det vi ønsker at vise med konferencen er, at der også gøres meget fra sektorens og bilproducenternes side, for at adressere denne problemstilling, siger Poul Bruun, der er en af arrangørerne bag konferencen.


Konferencen vil blandt andet give eksempler på den omstilling og de muligheder, der allerede bruges på tværs af gods- og persontransport, og som kan inspirere til, hvordan vi kan opfylde EU's CO2-reduktionskrav til transportsektoren. Desuden bliver EU’s politiske linje for klima- og miljøområdet gennemgået og forklaret.


Man vil blandt andet kunne opleve havnestrøm i Helsingør og Helsingborg, cargo-bikes, fyldte biler med Spiri, elektrisk flåde i lufthavnen og ambitiøse, grønne byer.

 

Se alle oplæggene her: Program og link til tilmelding

 

Praktisk:

Arrangementet afholdes:

Rambøll, Hannemanns Alle 53, 2300 København S - lige ved siden af Ørestad Station

Tid: 
Tirsdag den 15. november 2016

Pris:
1.875 kroner inkl. moms

Tilmelding:
Venligst tilmelding senest den 11. november via:
https://www.conferencemanager.dk/GronOmstillingAfTransporten/tilmelding.html

SENESTE ITD NYT
fredag 30. august 2024

Få meldinger om ruteomlægninger for dobbelttrailervogntog (EMS2)

Vejdirektoratet har oprettet en ny mailservice for ruteomlægninger for dobbelttrailervogntog.

Få meldinger om ruteomlægninger for dobbelttrailervogntog (EMS2) >
mandag 26. august 2024

Husk ændringer i Eurovignetten fra 2025

Fra 2025 træder Danmark ud af Eurovignette-samarbejdet. Det medfører nogle ændringer, særligt for danske lastbiler, som kører i Holland, Sverige eller Luxembourg.

Husk ændringer i Eurovignetten fra 2025 >
onsdag 21. august 2024

Affaldsdatasystem fornyes

Miljøstyrelsen afholder den 22. august 2024 et webinar, hvor der gives en status på udviklingen af et nyt system til indberetning af affaldsdata.

Affaldsdatasystem fornyes >