tirsdag 21. marts 2017 08:57

Får du flere eller færre affaldsopgaver i fremtiden?

Regeringen vil lave en yderligere liberalisering af affaldsmarkedet, og hvad betyder det for din virksomhed? Det kan du klogere på, når ITD holder møde om strategien i Nyborg torsdag den 6. april.

Regeringen har fremlagt et forslag til strategi for yderligere liberalisering af affaldsmarkedet. Derfor inviterer ITD til møde om de mulige konsekvenser torsdag den 6. april fra klokken 14 til 17 i Nyborg.

 

Baggrunden er den nye forsyningsstrategi, hvor der blandt andet lægges op til, at virksomheder skal indgå aftale med private affaldsvirksomheder om håndtering af alt affald. Der lægges også op til en mulighed for selv at vælge forbrændingsanlæg, når affald skal brændes. Og så skal danskerne selv kunne vælge private affaldsaktører til håndtering af deres genanvendelige husholdningsaffald.

 

ITD har inviteret Energistyrelsens specialkonsulent Louise Brix til at gøre alle klogere på forsyningsstrategien. Hun vil primært tale om forbrændingsegnet erhvervsaffald (fase 2), genanvendeligt husholdningsaffald og den kommunale rolle i fremtidens affaldsmarked.

 

Men Louise Brix vil naturligvis også fortælle, hvad konkurrence-udsættelse i affaldssektoren kommer til at betyde for ITD’s medlemmer.

 

Efterfølgende vil der være debat om, hvordan transportbranchen mener, at fremtidens affaldsmarked skal fungere.

 

Fra ITD deltager erhvervspolitisk konsulent Lasse Kristoffersen samt specialkonsulent Camilla Wiig.   

 

Alle interesserede ITD-medlemmer kan deltage i mødet, og du kan herunder se, hvordan du tilmelder dig.

 

Mødet er en del af ITD Netværk Affald, og vil du være en del af netværket, så kontakt ITD.

 

Dato, tid og sted

Mødet finder sted torsdag den 6. april 2017 fra klokken 14 til 17 på Nyborg Strand, Hotel og Konferencecenter, Østerøvej 2, 5800 Nyborg.

 

Tilmelding

Tilmeld dig på mail til Camilla Wiig: cw@itd.dk senest den 29. marts 2017.

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
tirsdag 30. juli 2024

Affaldstilsyn

I 2025 træder ny lovgivning i kraft, der skal styrke tilsynet med virksomheders sortering og håndtering af affald. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for din virksomhed, uanset om du producerer affald, er indberetter af affaldsdata, transporterer affald til et affaldsforbrændingsanlæg eller er importør eller eksportør af affald.

Affaldstilsyn >
mandag 29. juli 2024

Polen udvider SENT-systemet fra 2025

Det polske overvågningssystem SENT udvides den 1. januar 2025 til at omfatte alle ikke-EU-transportører, der udfører international transport, og EU-transportører, der udfører cabotage i Polen. Disse virksomheder skal fra næste år anmelde deres transporter i SENT. I dag gælder overvågningssystemet SENT kun for såkaldte ”sensitive varer”.

Polen udvider SENT-systemet fra 2025 >
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >