torsdag 10. oktober 2019 10:31

Årets Transportkommune: Hvor er din kommune på listen?

Årets Transportkommune er en ny analyse fra ITD, der skal sætte fokus på gode kommunale rammevilkår for vejgodstransporten. For hvilke danske kommuner tænker allermest på gode vilkår for den tunge transport? ITD håber, at initiativet kan være en invitation til en dialog med politikere og embedsmænd i kommunerne om fremtidens transportforhold.

Hvor i Danmark er der skabt de allerbedste rammer for vejgodstransporten, lastbilerne og chaufførerne? Hvilke kommuner gør en særlig stor indsats for at skabe gode forhold og faciliteter for lastbilerne på det lokale vejnet? Hvor er der skabt ekstra gode parkeringsfaciliteter for chauffører, og hvor er der gjort en særlig indsats for at skabe gode og sikre tilkørselsforhold til kommunens erhvervsområder? Med andre ord: Hvilke danske kommuner tænker den tunge transport allermest ind i deres samlede mobilitetsplanlægning?

 

Det spørgsmål har ITD sat os for at opklare med kåringen af Årets Transportkommune, og fremover vil ITD lave en årlig analyse til at måle kommunernes transportvenlighed.

 

Og skal du vide endnu mere om Årets Transportkommune og dykke yderligere ned i resultaterne, så kan du gå ind på hjemmesiden:

www.aaretstransportkommune.dk

 

Har du forslag?

Her er der også anbefalinger til kommunerne på, hvad de kan gøre bedre. Har du også forslag til, hvad vi skal gå i dialog med kommunerne om, så hører vi gerne fra dig.

 

Kontakt hos ITD:

Anders Jessen, chefkonsulent, telefon 2344 1666, e-mail aj@itd.dk

 

Vejen Kommune vandt titlen som Årets Transportkommune 2019, men hvor ligger din kommune egentlig. Det kan du se på ranglisten herunder:

SENESTE ITD NYT
fredag 03. juli 2020

Vognmænd med individuelt opbyggede køretøjer skal høres

Efter et grundigt udvalgsarbejde i Folketingets Transportudvalg, hvor politikerne skal have ros for at lytte til branchen, er det lykkedes at få de værste tidsler ud af L 151, forslag til lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer. Loven er en implementering af EU-forordning 2018/858. Det var særligt den del, der omhandler specialopbyggede køretøjer, der voldte problemer for opbyggerbranchen og de vognmænd, der har brug for køretøjer, der kræver specielle opbygninger og tilpasninger.

Vognmænd med individuelt opbyggede køretøjer skal høres >
torsdag 02. juli 2020

ITD stiller sig i spidsen for digitaliseringen af dansk vejgodstransport

I tæt samarbejde med det anerkendte Alexandra Institut etablerer ITD et internationalt videncenter og stærkt udviklingsmiljø, der sætter turbo på den digitale omstilling af den danske vejgodstransport. Centret, der får navnet ITD Logtech Hub og placeres i IT-Byen i Aarhus, vil bistå danske vejgodstransportvirksomheder i at favne ny teknologi og udvikle nye, digitale forretningsmodeller.

ITD stiller sig i spidsen for digitaliseringen af dansk vejgodstransport >
torsdag 02. juli 2020

ITD's magasin 03 - 2020

Læs magasinet online

ITD's magasin 03 - 2020 >