torsdag 10. oktober 2019 10:31

Årets Transportkommune: Hvor er din kommune på listen?

Årets Transportkommune er en ny analyse fra ITD, der skal sætte fokus på gode kommunale rammevilkår for vejgodstransporten. For hvilke danske kommuner tænker allermest på gode vilkår for den tunge transport? ITD håber, at initiativet kan være en invitation til en dialog med politikere og embedsmænd i kommunerne om fremtidens transportforhold.

Hvor i Danmark er der skabt de allerbedste rammer for vejgodstransporten, lastbilerne og chaufførerne? Hvilke kommuner gør en særlig stor indsats for at skabe gode forhold og faciliteter for lastbilerne på det lokale vejnet? Hvor er der skabt ekstra gode parkeringsfaciliteter for chauffører, og hvor er der gjort en særlig indsats for at skabe gode og sikre tilkørselsforhold til kommunens erhvervsområder? Med andre ord: Hvilke danske kommuner tænker den tunge transport allermest ind i deres samlede mobilitetsplanlægning?

 

Det spørgsmål har ITD sat os for at opklare med kåringen af Årets Transportkommune, og fremover vil ITD lave en årlig analyse til at måle kommunernes transportvenlighed.

 

Og skal du vide endnu mere om Årets Transportkommune og dykke yderligere ned i resultaterne, så kan du gå ind på hjemmesiden:

www.aaretstransportkommune.dk

 

Har du forslag?

Her er der også anbefalinger til kommunerne på, hvad de kan gøre bedre. Har du også forslag til, hvad vi skal gå i dialog med kommunerne om, så hører vi gerne fra dig.

 

Kontakt hos ITD:

Anders Jessen, chefkonsulent, telefon 2344 1666, e-mail aj@itd.dk

 

Vejen Kommune vandt titlen som Årets Transportkommune 2019, men hvor ligger din kommune egentlig. Det kan du se på ranglisten herunder:

SENESTE ITD NYT
torsdag 09. juli 2020

På vej mod fair og lige konkurrence med EU Vejpakken

Europa-Parlamentet har i dag endeligt vedtaget Vejpakken, som harmoniserer reglerne for vejgodstransporten på de europæiske veje. Det er der grund til at glæde sig over og markere, for det er et vigtigt skridt i bestræbelserne på at skabe et velfungerende og effektivt europæisk transportmarked med ordnede forhold, mener ITD.

På vej mod fair og lige konkurrence med EU Vejpakken >
mandag 06. juli 2020

Ingen forlængelse af overgangsperioden mellem Storbritannien og EU

Storbritannien har udmeldt, at de ikke vil søge at forlænge overgangsaftalen, som udløber den 31. december 2020. Skulle overgangsaftalen være blevet forlænget, skulle parterne være blevet enige om dette senest den 1. juli 2020.

Ingen forlængelse af overgangsperioden mellem Storbritannien og EU >
mandag 06. juli 2020

Nyhedsbrev om fødevarer, foder og animalske biprodukter

Fødevarestyrelsen udvider sin hjælp mod betaling. ITD hjælper med egenkontrollen. Ændringer i IDTF-database får betydning for GMP-certificerede fodertransportører

Nyhedsbrev om fødevarer, foder og animalske biprodukter >