mandag 18. november 2019 15:43

Den konservative partiformand på besøg hos ITD

Søren Pape, partiformand for Det Konservative Folkeparti, besøgte i dag, mandag den 18. november 2019, ITD i Padborg. Besøget er en del af Sørens Papes turne rundt i landet, hvor han besøger vigtige spillere i erhvervslivet, og under besøget hos ITD fik han indblik i de vigtigste aktuelle transportpolitiske dagsordener.

Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape, er på turne rundt i Danmark, hvor han besøger vigtige spillere i erhvervslivet. Mandag den 18. november 2019 besøgte han ITD i Padborg.

 

- Vi er rigtigt glade for at få mulighed for at give Søren Pape et indblik i vejgodstransportbranchen og den store betydning vores erhverv har for dansk økonomi og sammenhængskraft. Vi gav Søren Pape et indblik i de vigtigste transportpolitiske temaer, som ITD er optaget af lige nu. Det gælder særligt grøn omstilling af de tunge transporter og de kommende infrastrukturforhandlinger. I hans egenskab som tidligere justitsminister drøftede vi også erhvervets ønske om en styrket kontrol. Vi kom også omkring de vigtige vejpakkeforhandlinger i EU, hvor ITD stærkt efterlyser nye, fælles EU-regler, som fortolkes ens, som virksomhederne kan efterleve, og som myndighederne kan kontrollere og håndhæve effektivt, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

 

I forlængelse af besøget hos ITD tog Søren Pape videre til en af ITD’s medlemsvirksomheder, DTK, hvor han fik en gennemgang af og rundvisning i en moderne transport- og logistikvirksomhed.

SENESTE ITD NYT
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >