onsdag 13. november 2019 19:12

ITD helt i front i klimapartnerskabet for landtransport

ITD og ITD's medlemmer får en meget fremtrædende rolle, når transportbranchen skal levere sit bud på, hvordan sektoren kan bidrage til at reducere udledningen af drivhusgasser frem mod 2030. Det står klart efter statsministerens præsentation af de 13 nye klimapartnerskaber, herunder klimapartnerskabet for landtransport.

Regeringen har i dag præsenteret de i alt 13 klimapartnerskaber med dansk erhvervsliv, og landtransporten har nu officielt fået sit eget klimapartnerskab.  

- ITD og vores medlemmer er meget stærkt repræsenteret i det nye klimapartnerskabet for landtransport, og det ser vi som en stor anerkendelse af vores hidtidige indsats på området. Den grønne omstilling og klimaudfordringerne har i mange år fyldt meget i vores arbejde og hos vores medlemsvirksomheder. Den indsats kvitterer regeringen nu for. Vi glæder os meget til samarbejdet i partnerskabet, hvor vi i fællesskab skal finde effektive og realistiske løsninger på klimaudfordringerne i landtransporten, og vi er klar til at afsætte mange ressourcer til det arbejde, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.


Klimapartnerskabet skal allerede ved udgangen af februar levere et foreløbigt bud på, hvordan landtransporten umiddelbart kan bidrage til at reducere CO2-udledningen, og ITD står klar med en lang række forslag: 

 
- I ITD har vi i årevis arbejdet med den grønne omstilling af den tunge transport. Heldigvis starter vi derfor heller ikke fra bunden, for erhvervet har allerede bidraget til, at vi er nået langt i den grønne omstilling. Vi skal sætte turbo på og fortsætte den gode kurs, og i ITD har vi sammen med vores medlemmer allerede identificeret en hel pallette af initiativer, som vi mener bør bringes i spil for at reducere udledningen af drivhusgasser fra landtransporten. Det gælder både tiltag, som sektoren selv kan sætte i gang, men i høj grad også nogle af de rammevilkår, som i dag står i vejen for omstillingen af transport- og logistikbranchen. Vi har gjort vores forarbejde meget grundigt, så vi er helt klar til at gå i dialog med regeringen om, hvordan vi mest hensigtsmæssigt styrker klimaomstillingen i transportsektoren, siger Carina Christensen og tilføjer:


- Nogle af de områder, som ITD kommer til at lægge særlig vægt på i det forestående arbejde er udbredelse af alternative drivmidler, optimal udnyttelse af produktionsapparatet, køretøjsteknologi, infrastruktur, øget grøn efterspørgsel, samspil med andre transportformer med videre. Vi er stærkt optaget af at finde løsninger, der kan levere reduktioner fra dag ét og samtidig understøtte virksomhedernes konkurrenceevne. Det er netop også opdraget fra regeringens side. 

 

 Foto: Statsministeriet

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >