fredag 14. juni 2019 14:01

Stor sejr til de danske vognmænd - EU-Kommissionen indleder nu en tilbundsgående undersøgelse af statstilskuddene til PostNord

Det er en meget stor dag for de danske vognmænd og for ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport. EU-Kommissionen har netop officielt meddelt, at den indleder en tilbundsgående undersøgelse af statstilskuddene til PostNord og Post Danmark.

ITD's klage til EU-Kommissionen over ulovlig og konkurrenceforvridende statsstøtte til Post Danmark, får nu konsekvenser. Det indebærer, at Kommissionen nu indleder en tilbundsgående undersøgelse for at vurdere, om nogle af de kapitaltilførsler, som PostNords danske og svenske ejere har ydet til PostNord og Post Danmark er i overensstemmelse med EU's regler om statsstøtte.

- For ITD og især for de danske vognmænd er EU-Kommissionens udmelding en overordentlig stor sejr, som betyder, at hver en sten i den her sag bliver vendt, så vi kan få belyst, om statsstøtten til Post Danmark i det hele taget er lovlig. Det er et meget vigtigt led i den her sag, og samtidig er det forudsætningen for, at vi kan få underkendt og forhindret den konkurrenceforvridende statsstøtte til Post Danmark, siger Lena Sandberg fra advokatfirmaet Gibson, Dunn & Crutcher, som repræsenterer ITD i sagen.

ITD indsendte sin klage over statstilskuddene til PostNord og Post Danmark til EU-Kommissionen i 2017, og det er denne klage, der er årsagen til, at Kommissionen nu vil til bunds i sagen. I pressemeddelelsen, som for kort tid sin blev offentliggjort, skriver Kommissionen, at den "på nuværende tidspunkt er bekymret for, at kapitaltilførslerne ikke er blevet gennemført på markedsvilkår", og det er lige præcis den bekymring, som ITD deler.

- Danske transport- og logistikvirksomheder har ikke noget som helst imod konkurrence, det er de vant til, for sådan er markedet. Men, de hverken vil eller skal finde sig i at konkurrere med et selskab som Post Danmark, der med statsstøtte i ryggen kan dumpe priserne på levering af varer og stykgods. Derfor har ITD lagt pres på Kommissionen, og det glæder mig overordentligt på vores medlemmers vegne, at Kommission nu tager dette skridt til at få afdækket forholdene helt, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Kommissionen har efter en foreløbig vurdering besluttet at indlede en tilbundsgående undersøgelse vedrørende tre særskilte støtteforanstaltninger, der blev gennemført i 2018:

- En kapitaltilførsel på 2,34 mia. DKK (313 mio. EUR) fra PostNord til Post Danmark

- En kapitaltilførsel på 267 mio. SEK (25 mio. EUR) fra Danmark til PostNord

- En kapitaltilførsel på 400 mio. SEK (37 mio. EUR) fra Sverige til PostNord.


Læs hele pressemeddelelsen fra EU-Kommissionen her: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-3008_da.htm

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >