onsdag 09. oktober 2019 20:10

Stor succes for ITD’s medlemsmøde

Der var helt fyldt op i salen på Hindsgavl Slot til ITD’s årlige medlemsmøde onsdag den 9. oktober 2019. Et rekordhøjt antal personer havde tilmeldt sig, og der var mange spændende indlæg med god debat om branchens udfordringer internationalt, nationalt og lokalt. Og så blev Årets Transportkommune fundet.

Over 200 personer deltog i ITD Medlemsmøde 2019 onsdag den 9. oktober 2019 på Hindsgavl Slot, og det var et tal, som glæder ITD’s formand, Christian Sørensen Madsen.

 

- Det er ny rekord, og det viser, at medlemsmødet er blevet en god tradition. Det er vigtigt for en forening, at der er opbakning, og møderne er også med til at styrke vores netværk på tværs af branchen og geografien, fortæller han.

 

ITD’s medlemmer kom ikke kun for at få en snak med kollegaerne om dagligdagen og branchens udfordringer.

 

- I år ønskede vi at give medlemsmødet et skarpt fagligt indhold, som kigger ud i verden - på nationale forhold - men også på kommunale vilkår. For ITD bruger medlemsmødet til at tilbyde spændende, faglige indlæg og høre om, hvor udviklingen bevæger sig hen for at inspirere medlemmerne, siger Christian Sørensen Madsen.

 

Første indlæg var ved Kristian Kaas Mortensen fra Girteka, som fortalte om konkurrencesituationen i Europa, som Girteka ser den. Derefter fik Ulrik Rasmussen, topchef for FREJA, ordet for at fortælle, hvordan FREJA arbejder med CSR og FN’s verdensmål.

 

Endelig sluttede de faglige indlæg på det kommunale niveau med kåringen af Årets Transportkommune. I 2019 kan Vejen Kommune kalde sig Årets Transportkommune, og med kåringen af Årets Transportkommune fejrer ITD de kommuner, der gør en ekstra indsats for at sikre en god og smidig vejgodstransport lokalt og dermed er med til at skabe vækst og velstand i hele landet.

 

Børsens chefredaktør, Niels Lunde, styrede medlemsmødet som moderator og sikrede en god debat fra de spørgelystne medlemmer til mødets temaer.

 

Foto: ITD

SENESTE ITD NYT
tirsdag 26. maj 2020

Retningslinjer for nødvendige erhvervsrejser ændres

For at gøre det lettere for danske virksomheder trygt at foretage erhvervsrejser har Udenrigsministeriet lavet en række retningslinjer og konkrete rejseråd, så der på sundhedsmæssig forsvarlig måde kan blive åbnet op for at foretage nødvendige erhvervsrejser til og fra udlandet.

Retningslinjer for nødvendige erhvervsrejser ændres >
tirsdag 26. maj 2020

Indsatsen for dansk eksport og arbejdspladser styrkes

Udenrigsministeriet har netop lanceret en række nye initiativer, der skal sikre danske virksomheder hjælp til at genoprette eksporten i takt med, at verden åbner op. Der er blandt andet afsat 225 mio. kr. til en øget indsats for eksport- og investeringsfremme i 2020 og 2021, Udenrigsministeriets rådgivning bliver billigere, og der er oprettet en ny hotline, der skal hjælpe virksomhederne med råd og vejledning.

Indsatsen for dansk eksport og arbejdspladser styrkes >
mandag 25. maj 2020

Nyt banebrydende brintprojekt kan være CO2-løsningen for lastbilerne

Et visionært samarbejde mellem blandt andet DSV, Ørsted, Mærsk, DFDS, SAS og Københavns Lufthavn kan betyde, at lastbiler inden for det næste årti kan blive forsynet med flydende grøn brint fra en fabrik ved København. Det kan være løsningen på den tunge vejtransports CO2-udfordring, siger Carina Christensen, adm. direktør i ITD, Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport.

Nyt banebrydende brintprojekt kan være CO2-løsningen for lastbilerne >