mandag 07. september 2020 09:48

De nominerede til Danish Transport Award 2020 offentliggjort

Danish Transport Award er ITD’s hyldestpris til branchen. Et skulderklap til de små og store medlemsvirksomheder, der går foran og viser vejen. I år hylder ITD med Danish Transport Award grøn omstilling hos danske transport- og logistikvirksomheder. De seks nominerede bliver præsenteret i Danish Transport Award-magasinet, der er på gaden i dag.

I ITD deler vi den politiske målsætning om at reducere udledningen af CO2 i Danmark med 70 procent i 2030 og en fossilfri transportsektor i 2050. Vi er heldigvis allerede nået langt i vejgodstransporten, hvor erhvervet har vist stor ansvarlighed med mange gode klimatiltag. Og det er de virksomheder, Danish Transport Award 2020 hylder.

 

Branchen har brug for grønne forbilleder

De nominerede til Danish Transport Award er valgt ud fra et bredt og stærkt felt af virksomheder, som alle yder en imponerende indsats for den grønne omstilling af transportbranchen.

 

De er nogle af branchens pionerer indenfor den grønne omstilling, og uanset størrelse formår de at udvise en opfindsomhed, der kombinerer miljøvenlige løsninger med holdbar økonomi, der kan inspirere andre.

 

Tidligere klima- og miljøminister samt klimakommissær bag rattet

I spidsen for juryen sidder Connie Hedegaard, som er tidligere klima- og miljøminister samt klimakommissær i EU. I dag er hun blandt andet formand for Danmarks grønne tænketank, CONCITO. Hun har skrevet forordet til magasinet til Danish Transport Award 2020.

 

Derudover består juryen af ITD’s formand samt administrerende direktør i S. Chr. Sørensen A/S, Christian Sørensen Madsen; ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen; vinder af Danish Transport Award 2018 og administrerende direktør i Thortrans A/S, Lars Thomas Kristensen; transportpolitisk medarbejder i Rådet for Grøn Omstilling, Jeppe Juul; samt Niels Buus Kristensen som er forskningsleder ved Transportøkonomisk Institut, Oslo, og medlem af Klimarådet.

 

”Og de nominerede er…”

I Danish Transport Award-magasinet kan du møde de seks finalister, der alle hver især er mere end kvalificerede til at modtage titlen ”Vinder af Danish Transport Award 2020”.

De nominerede er: Dania Connect A/S, Eurobulk Logistics A/S, Frode Laursen A/S, K. Hansen Transport A/S, Kaj Madsen Fjelstrup A/S og P. Fournaise A/S.

 

I midten af september begynder optakten til offentliggørelsen af vinderen, som kåres torsdag den 1. oktober. Vi viser de nomineredes præsentationsvideoer på vores sociale medier – glæd dig.

 

Udover æren modtager vinderen også en check på 50.000 kr., andenpladsen vinder 25.000 kr., og tredjepladsen vinder 10.000 kr.

 

Kriterier for at vinde Danish Transport Award 2020

Som noget nyt er der i år fokus på virksomheder, der tænker grønt. Der er derfor ikke en medarbejderkategori. For at vinde prisen som Årets virksomhed skal virksomheden opfylde følgende krav:

- Virksomheden har fokus på grøn omstilling og tænker grønt.

- Det kan være, at virksomheden allerede har gennemført en grøn omstilling, hvor virksomheden eksempelvis arbejder med et eller flere af FN’s verdensmål, vasker lastbiler i opsamlet regnvand, optimerer ruteplanlægning, indkøber lastbiler med højeste euronorm, har solceller på sine lastbiler, installerer partikelfiltre, reducerer sit CO2-forbrug, tilbyder ”klimakørsel”, planter træer, kører på el eller brint eller forbedrer brændstoføkonomien ved chaufførkurser. 

- Virksomheden er medlem af ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport. 

 

Læs Danish Transport Award-magasinet her

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >