torsdag 16. september 2021 14:04

ITD taler om rekruttering med konservativ transportordfører

På ITD’s stand på Transport 2021 er der fokus på rekrutteringstiltag for at sikre arbejdskraft til vejgodstransportbranchen. Der er blevet talt om mulige løsninger på chaufførmangel med transportordfører Niels Flemming Hansen (K).

Mangel på lastbilchauffører er et velkendt fænomen, og der skal derfor gøres en ekstra indsats for at holde Danmark kørende.

Niels Flemming Hansen (K) er både transportordfører, beskæftigelsesordfører og forsvarsordfører. Og han mener, der er gode muligheder for at kombinere de tre ordførerskaber til at imødegå udfordringen med mangel på lastbilchauffører.

Den konservative politiker vil gerne understøtte, at der kommer flere seniorer i transporterhvervet, ligesom han også er optaget af, at de unge får tidlig mulighed for at komme ind i erhvervet. Som forsvarsordfører har han også fokus på chaufførmangel i transportbranchen:

- Vi mangler nogle chauffører, vi har nogle veteraner, og vi vil gerne have folk i beskæftigelse. Hvis vi på en klog måde kan lave en kobling mellem de tre områder, så mener jeg, vi har mulighed for at finde løsninger, lyder det fra Niels Flemming Hansen. Konkret har han talt med forsvarsministeren om at tilbyde stort kørekort som en del af det at gøre karriere inden for forsvaret. For mange veteraner vil et job som chauffør være en god ting.

Han delte sine tanker med ITD, da han besøgte ITD’s stand på Transport 2021. Her fik han sig en snak om problematikken med ITD’s administrerende direktør Carina Christensen, bestyrelsesmedlemmerne Ib Andersen og Lars Jørgen Skov samt Jane Aakjær Madsen, der er chef for ITD’s arbejdsmarkedsafdeling.

- Vi er glade for, at politikerne har fokus på transportbranchens store udfordring med at sikre nok kvalificeret arbejdskraft. Vi er nødt til at sætte mange initiativer i søen, og et initiativ som for eksempel chaufføruddannelse til veteraner kan være et nyttigt bidrag, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

 

 

 

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 14. oktober 2021

ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter

Hvis det står til Klimarådet, så skal omstillingen af den tunge vejgodstransport foregå ved at pålægge erhvervet endnu højere klimaafgifter, men det er ikke vejen frem, lyder udmeldingen fra ITD, der i stedet anbefaler at branchen understøttes til at investere grønt.

ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter >
torsdag 14. oktober 2021

Branchevejledning skal sikre fødevaretransporten

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af fødevarer. Branchevejledningen skal være med til at højne sikkerheden i hele transportkæden for fødevarer og skabe en fælles forståelse mellem branchens virksomheder og myndigheder for, hvordan reglerne overholdes.

Branchevejledning skal sikre fødevaretransporten >
onsdag 13. oktober 2021

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte i dag Lastbilkaravanen på Hareskov Skole i Værløse, hvor børnene forinden havde sunget og danset med lastbilchaufføren Magda.

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen >