torsdag 16. september 2021 15:51

ITD taler om trafiksikkerhed med Venstres transportordfører

Et af ITD’s fokusområder er trafiksikkerhed, og Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen har netop været forbi ITD’s stand på Transport 2021 til en snak om emnet.

Som næstformand for Færdselssikkerhedskommissionen er Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen meget optaget af emnet trafiksikkerhed og er medforfatter på en debatbog om vejvrede.

Så da han lagde vejen forbi ITD’s stand, fik han sig en god snak om trafiksikkerhed med ITD’s administrerende direktør Carina Christensen og Malene Vitus, der er projektleder på ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagner.

- Det er glædeligt at opleve, at Kristian Pihl i den grad brænder for trafiksikkerhed – præcis som vi gør det i ITD. Emnet er vigtigt og altid aktuelt, og det er vigtigt at vi er flest mulige, der kæmper for øget sikkerhed. Vi var glade for at præsentere Kristian for vores seneste trafiksikkerhedskampagne, Hovedet med i Trafikken, ligesom vi fik indblik i de gode råd, som Kristian videregiver i sin nye trafiksikkerhedsbog, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

ITD sætter i det hele taget stor pris på, at transportpolitikerne afsætter tid til at komme på transportmessen. Og glæden er gensidig.

- Det er er guld værd for os som politikere at komme ud i virkeligheden og høre om, hvad det er, der rører sig i de forskellige brancher. Jeg mener, at vi transportordførere naturligvis bør være til stede på den her store transportmesse i Herning. Jeg nyder at komme her, men jeg er også lidt af en trafiknørd, konstaterer Kristian Pihl Lorentzen med et glimt i øjet.

 

Kristian Pihl Lorentzen og Carina Bach fortæller om deres bog ”Stop trafikal egoisme” på Continental Dæk Danmark A/S' stand K8010 på Transport 2021 fredag den 17. september kl. 12.00-13.00.

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 14. oktober 2021

ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter

Hvis det står til Klimarådet, så skal omstillingen af den tunge vejgodstransport foregå ved at pålægge erhvervet endnu højere klimaafgifter, men det er ikke vejen frem, lyder udmeldingen fra ITD, der i stedet anbefaler at branchen understøttes til at investere grønt.

ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter >
torsdag 14. oktober 2021

Branchevejledning skal sikre fødevaretransporten

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af fødevarer. Branchevejledningen skal være med til at højne sikkerheden i hele transportkæden for fødevarer og skabe en fælles forståelse mellem branchens virksomheder og myndigheder for, hvordan reglerne overholdes.

Branchevejledning skal sikre fødevaretransporten >
onsdag 13. oktober 2021

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte i dag Lastbilkaravanen på Hareskov Skole i Værløse, hvor børnene forinden havde sunget og danset med lastbilchaufføren Magda.

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen >