torsdag 16. september 2021 15:51

ITD taler om trafiksikkerhed med Venstres transportordfører

Et af ITD’s fokusområder er trafiksikkerhed, og Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen har netop været forbi ITD’s stand på Transport 2021 til en snak om emnet.

Som næstformand for Færdselssikkerhedskommissionen er Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen meget optaget af emnet trafiksikkerhed og er medforfatter på en debatbog om vejvrede.

Så da han lagde vejen forbi ITD’s stand, fik han sig en god snak om trafiksikkerhed med ITD’s administrerende direktør Carina Christensen og Malene Vitus, der er projektleder på ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagner.

- Det er glædeligt at opleve, at Kristian Pihl i den grad brænder for trafiksikkerhed – præcis som vi gør det i ITD. Emnet er vigtigt og altid aktuelt, og det er vigtigt at vi er flest mulige, der kæmper for øget sikkerhed. Vi var glade for at præsentere Kristian for vores seneste trafiksikkerhedskampagne, Hovedet med i Trafikken, ligesom vi fik indblik i de gode råd, som Kristian videregiver i sin nye trafiksikkerhedsbog, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

ITD sætter i det hele taget stor pris på, at transportpolitikerne afsætter tid til at komme på transportmessen. Og glæden er gensidig.

- Det er er guld værd for os som politikere at komme ud i virkeligheden og høre om, hvad det er, der rører sig i de forskellige brancher. Jeg mener, at vi transportordførere naturligvis bør være til stede på den her store transportmesse i Herning. Jeg nyder at komme her, men jeg er også lidt af en trafiknørd, konstaterer Kristian Pihl Lorentzen med et glimt i øjet.

 

Kristian Pihl Lorentzen og Carina Bach fortæller om deres bog ”Stop trafikal egoisme” på Continental Dæk Danmark A/S' stand K8010 på Transport 2021 fredag den 17. september kl. 12.00-13.00.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >