torsdag 18. august 2022 15:28

Positivt at minister går i rette med EU om 8 ugers regel

Transportministeren er gået imod EU-Kommissionen og vil ikke vil sende både trailere og sættevogne retur til hjemlandet hver ottende uge. Det er positivt, at ministeren lytter til branchen og går imod Kommissionens fortolkning af 8 ugers reglen. For når EU-regler bliver meningsløse og direkte skadeligt for erhvervet, skal Danmark sige stop, lyder det fra ITD.

En tudetosset regel, som vil være skadelig for hele erhvervet, klimaet og trængslen på vejene.

 

Nogenlunde sådan kan man opsummere ITD og branchens reaktion på Europa-Kommissionens udmelding om, at både sættevogne og trailere skal køre tilbage hjemlandet hver ottende uge.

 

ITD og de øvrige transportorganisationers opråb til ministeren kom umiddelbart før sommerferien, og der blev heldigvis lyttet.

 

For allerede få dage efter branchens henvendelse sendte ministeren et brev til Kommissionen med kritik af Kommissionens fortolkning. Og nu meldes holdningen også klart ud i et svar fra transportminister Trine Bramsen til branchen.

 

Her skriver ministeren, at man fra dansk side ikke forventer at følge Kommissionens fortolkning om at sende både trailere og sættevogne hjem hver ottende uge, og det vækker glæde hos ITD.

 

-Ministeren har lyttet til branchen og sagt fra over for EU i forhold til kravet om at sende både trailere og sættevogne hjem. Det er vi glade for, for reglen skaber kun mere bureaukrati og hvis der er noget, der er nok af i branchen, så er det unødigt papirarbejde, siger John Skovrup, bestyrelsesformand i ITD og fortsætter.

 

-Det er ingen hemmelighed, at der er delte meninger om 8 ugers reglen i forhold til at sende trækkeren hjem, og det skal der også være plads til. Men når vi taler trailere og sættevogne giver det ingen mening. Vi mangler materiel og skal du pludselig tage en trailer ud af produktionen, vil det være direkte skadelige for effektiviteten i transporterhvervet, siger John Skovrup.

 

Sagen viser ifølge bestyrelsesformanden, at det kan betale sig at stå sammen i branchen og råbe vagt i gevær, når der lægges op til at gennemføre tiltag, der ikke giver mening, og som heller ikke ser ud til at være hjemlet nogle steder.

 

-Vi kan ikke læse nogle steder i lovkomplekset omkring Vejpakken, at trailere og sættevogne også skal omfattes af return to home-reglen. Meldingen kom derfor fuldstændig ud af det blå. Men det er godt, at der nu er sat en stopper for at føre den praksis ud i livet, siger John Skovrup.

 

Hvordan Kommissionen vil reagere på Danmarks melding om otteugers reglen vides ikke. Men bestyrelsesformanden forventer bestemt, at Danmark står fast i sin holdning over for EU.

SENESTE ITD NYT
fredag 17. maj 2024

Italien – Kørselsforbud på A22 Brenner motorvejen

Grundet helligdagene i Østrig og Tyskland har embedet for Bolzano provinsen udstedt et kørselsforbud for køretøjer på over 7,5 tons på Brenner-motorvejen (A22).

Italien – Kørselsforbud på A22 Brenner motorvejen >
onsdag 15. maj 2024

Gratis webinar om optimering af drift og kunderelationer

Oplever du økonomiske udfordringer i din forretning eller udfordringer med dine kunderelationer? Så tilmeld dig vores kommende webinar, hvor du helt anonymt kan blive klogere på, hvilke symptomer du skal være særligt opmærksom på – og hvilke muligheder du har for optimering af din forretning.

Gratis webinar om optimering af drift og kunderelationer >
tirsdag 14. maj 2024

Vil du være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed?

Så er det dig, vi har brug for, når vores trafiksikkerhedskampagne Lastbilkaravanen dette efterår endnu engang tager ud til skoler i hele landet og lærer eleverne om trafiksikkerhed, den kritiske zone ved højre forhjul og vigtigheden af lastbiler. I et tæt samarbejde mellem os og vores medlemmer, der stiller lastbiler og chauffører til rådighed, kan vi sammen gøre en forskel.

Vil du være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed? >