onsdag 21. juni 2023 17:01

TLN på besøg hos ITD

Den hollandske brancheorganisation for transport og logistik TLN besøgte i dag ITD i Padborg. Her fik de to søsterorganisationer mulighed for at udveksle erfaringer om organisationsstruktur, kultur og kommercielle muligheder.

Selvom man opererer i forskellige lande, så kan man alligevel have meget til fælles. Derfor var det yderst givende for begge parter, da TLN i dag tog turen til Danmark for at besøge ITD.

 

Det blev til et konstruktivt møde, hvor adm. direktør i ITD Stefan K. Schou sammen med Chef for ITD Medlemsservice Anne Thyssen og chefkonsulent Michael Wøhlk tog imod teamet fra TLN – heriblandt TLN’s direktør Jan Boeve, der glædede sig over besøget. 

 

– Vi er her i dag for at lære af ITD og jeres organisation, jeres professionalisme og jeres kommercielle del af organisationen. Vi har på nuværende tidspunkt ikke en kommerciel del i TLN, men det er i høj grad noget, vi ønsker at blive klogere på, siger Jan Boeve og fortsætter:

 

– Det allervigtigste, vi tager med os hjem i dag, er kulturen i ITD. Hos jer er det medlemmernes tilfredshed, der har første prioritet, og det er interessant. For hos os i TLN er det den politiske del, der fylder allermest – men her har vi helt sikkert fået noget inspiration med herfra. Generelt er det mange af de samme problematikker, vi oplever, så vi kan lære rigtig meget af hinanden, siger Jan Boeve.

 

Som den eneste brancheorganisation for transport og logistik i Holland har TLN knap 7 gange så mange medlemmer som ITD. Men selvom ITD er mindre, så kan begge parter lære af hinanden, og det glæder adm. direktør i ITD Stefan K. Schou.

 

– Når vi kigger rundt for at se, hvor vi kan blive bedre, så kigger vi naturligvis også på vores konkurrenter, og her er TLN dem, der ligner os mest, og de er derfor også dem, der er lettest at spejle sig i. Nogle ting gør de anderledes, og det behøver ikke at betyde, at vi skal gøre det samme – men det kan være til stor inspiration, siger Stefan K. Schou og fortsætter:

 

– Tidligere i historien har ITD været mere lukkede over for at sparre med TLN, men jeg er rigtig glad for, at vi har fundet hinanden igen. Både vores besøg hos dem sidste efterår og deres besøg hos os i dag bekræfter mig i, at vi har rigtig meget til fælles og derfor rigtig meget at lære af hinanden, afslutter Stefan K. Schou.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >